Nagasaki

Nagasaki cruise

Een kosmopolitische Japanse stad

Op Kyushu – het op twee-na-grootste eiland van Japan – ontdek je met een MSC-cruise de stad Nagasaki.

Nagasaki ligt weggestopt in de plooien en kloven van steile heuvels die omhoogsteken vanuit een lang en smal havengebied en spreidt zijn tentakels uit langs diverse riviervalleien. Het is een van de meer pittoreske steden van Japan en een van de meest populaire onder internationale bezoekers.

Deze aantrekkingskracht wordt nog verder vergroot doordat er een ontspannen mentaliteit en ongewoon kosmopolitische cultuur heerst. Die is het resultaat van ruim twee eeuwen lang contact met buitenlanders terwijl de rest van Japan nog bijna geheel was afgesloten voor de wereld.

Tijdens een excursie kun je een bezoek brengen aan Glover Garden, een park dat enkele van de mooiste uitzichten in Nagasaki biedt en waar je zeven laat negentiende-eeuwse gebouwen in Europese stijl aantreft. Elk daarvan heeft een typisch koloniaal uiterlijk met brede veranda's, louvreluiken en hoge, ruime kamers. De huizen herbergen ook diverse soorten meubels en tot de verbeelding sprekende foto's van de pioniers die hier ooit woonden.

Je kunt het beste via de “Sky Road” naar de boveningang van de tuin gaan en van daaraf je weg terug naar beneden zoeken. Het huis van Glover, het oudste gebouw in Westerse stijl in Japan, is de moeite van het bekijken waard. Hetzelfde geldt voor de woningen die vroeger toebehoorden aan Frederick Ringer, die de krant de Nagasaki Press stichtte, en theehandelaar William Alt. De uitgang van Glover Garden voert je door het Museum of Traditional Performing Arts. Hier vind je de prachtig vormgegeven praalwagens en andere attributen die tijdens de Kunchi-festiviteiten worden gebruikt.

Nagasaki heeft geen gebrek aan goede uitkijkpunten, maar geen enkele daarvan kan tippen aan het spectaculaire panorama vanaf Inasa-yama, een 333 meter hoge heuvel ten westen van de stad. Een kabelbaan brengt je ernaar toe in slechts vijf minuten. Op de top word je getrakteerd op adembenemende vergezichten over de grillige lokale kustlijn en de wirwar aan kleine en grotere eilanden in de omgeving.

Cruises van / naar Nagasaki in 2023

Excursies en activiteiten Nagasaki