Yokohama

Yokohama, Minato Mirai 21, , Stock photography

Een stad die u welkom heet

Ten zuiden grenzend aan Tokio vindt u Yokohama, de tweede stad van Japan qua bevolking, en een belangrijke internationale haven. Als u tijdens uw MSC-cruise voet aan land zet, zult u ervaren dat Yokohama veel ruimtelijker en luchtiger aanvoelt dan de hoofdstad, door haar open havenkant en voornamelijk lage skyline.

Toen Commodore Perry in 1853 met zijn "Zwarte Schepen" de baai van Tokio binnenvoer, was Yokohama nog slechts een vissersdorpje met zo'n tachtig huizen aan de verre kust. Maar juist deze haven, die wat de Japanners betreft ver uit de gevarenzone lag, werd door de shogun aangewezen als één van de vijf verdragshavens waar vanaf 1858 internationale handel mocht plaatsvinden. Vanaf de vroege jaren 1860 tot de eerste decennia van de twintigste eeuw bloeide Yokohama op dankzij de export van ruwe zijde, een handelsactiviteit die werd gedomineerd door Britse handelaren.

Gedurende deze periode bereikten nieuwe ideeën en uitvindingen via deze haven Japan: de eerste bakkerij, fotograaf, ijswinkel, brouwerij, en – misschien wel het allerbelangrijkste – de eerste spoorweg, die het huidige Sakuragichō in 1872 verbond met Shimbashi in het midden van Tokio. Een grote aardbeving verwoestte de stad in 1923, en tijdens luchtaanvallen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werd de stad opnieuw verwoest; toch is de herbouwde stad tegenwoordig een van de grootste havens ter wereld.

De lokale bevolking is trots op de internationale achtergrond van de stad, die op sommige gebieden de uitstraling heeft van een wereldstad, met Westerse gebouwen, verspreid over de stad, Chinese tempels, en wereldgerechten, en aanzienlijke internationale gemeenschap. De chique buitenwijk Yamate (ook wel “de Bluf” genoemd) is één van de hoogtepunten, en huist een prachtig museum; het gebied vormt een aangenaam contrast met de levendige steegjes, kleurrijke sieradenwinkels, en bruisende restaurants in het nabijgelegen Chinatown. Aan de kust vindt u in Kannai een aantal grootse Westerse bouwwerken, een scherp contrast met de Minato Mirai 21 hi-tech wolkenkrabbers in de verte.

Cruises van / naar Yokohama in 2023

Excursies en activiteiten Yokohama