Manila

clark philippines, Clark International Airport, Manila, Ninoy Aquino International Airport

Een stad van uitersten

Ontdek de hoofdstad van de Filipijnen, de parel van het Oosten. Uw MSC-cruise neemt u mee naar de wereld van Manilla. De stad kijkt uit over de Zuid-Chinese Zee en bevindt zich op Luzón, het grootste eiland van de archipel. In deze kleurrijke maar chaotische metropool wonen 12 miljoen mensen.

De oorsprong ervan dateert uit de 16e eeuw, toen de moslimkolonie May Nilad ontstond aan de oevers van de rivier Pasig. Na de komst van de Amerikanen in 1898 groeide de stad uit tot een van de belangrijkste steden in Azië. Vandaag is Manilla een economisch en cultureel centrum en kampt de stad – zoals vele grote steden – met overbevolking, criminaliteit en armoede.

Het verleden en het heden vloeien hier naadloos in elkaar over. Een excursie brengt u naar Fort Santiago, een oud Spaans fort in de citadel van Intramuros, dat werd gebouwd in 1571. In 1945 werd het fort bijna volledig met de grond gelijk gemaakt in de slag om Manilla. Nu is het een historisch park en een gebedsplaats, ter nagedachtenis aan de Filipijnse slachtoffers die zijn omgekomen tijdens de Japanse bezetting in de Tweede Wereldoorlog.

De stad Tagaytay (Tagaytay City), die u kunt bezoeken tijdens een van onze excursies, ligt op ongeveer 60 km van Manilla. Dit is niet waar u meteen aan denkt als u zich een Filipijnse stad voor de geest haalt: vergeet het verkeer van Manilla en geniet van het prachtige groen en de rust van deze stad, die wordt gedomineerd door de enorme Mount Taal met zijn groene kratermeer, die de tweede meest actieve vulkaan is van de Filipijnen.

Dompel u onder in de geschiedenis van Corregidor: u kunt een excursie maken naar het laatste bastion van de geallieerde Filipijnse en Amerikaanse strijdkrachten uit de Tweede Wereldoorlog. Corregidor werd in 1942 door de Japanners veroverd en in 1944 door de Amerikanen bevrijd.

Cruises van / naar Manila in 2023

Excursies en activiteiten Manila