Phuket

Phuket Cruise

James Bond-locaties ontdekken

Phuket-stad (Muang Phuket) onderscheidt zich van de op maat gemaakte toeristenplekken langs de stranden als een plek van tastbare geschiedenis en cultuur die u kunt ontdekken tijdens een MSC Grand Voyages cruise-excursie.
 
De meeste bezoekers blijven ongeveer net lang genoeg om op een songthaew te springen op weg naar het strand, maar u keert wellicht terug voor een welkome dosis van het echte leven; er is genoeg om u te verleiden tot een wandeling door het kleine, maar sfeervolle gerestaureerde hart van de oude binnenstad, met vele eigenzinnige cafés en kunstwinkels, een aantal opmerkelijke restaurants en een aantal goede handwerkwinkels.

Enkele van de meest elegante gebouwen van de oude binnenstad sieren het westelijke deel van Thanon Thalang, waar tientallen uithangborden de speciale kenmerken belichten en een zijdelingse of opwaartse blik waardig zijn: pastelkleurige deuren en luiken, uitgebreide gestucte lijstwerken, sierlijke houten deuren en de kenmerkende geboogde “loopbruggen” die hen verbinden. title="MSC Grand Voyages ">MSC Grand Voyages cruises bieden ook excursies naar de pas gebouwde Grote Boeddha van Phuket, een indrukwekkend standbeeld van 45 m op de heuvel met toepassende naam, de Khao Nakkerd, die het uitzicht vormt van vele kanten van het eiland, waaronder Kata Yai in het zuidwesten.


De naar het oosten gerichte Boeddha is gemaakt van beton maar beplakt met glinsterende witte marmeren tegels en  ​is enorm imposant door zijn grootte: hij zit op een lotusbloem die bijna 25 meter breed is en zelfs zijn afzonderlijke haarkrullen zijn bijna 1 meter groot. Het uitzicht vanaf de voet van het standbeeld strekt zich uit naar het oosten, over Ao Chalong en het heuvelachtige Ko Lone, en het westelijke uitzicht is op Kata Noi. Voor de eilandbewoners is Chalong van belang als de locatie van WatChalong, Phukets mooiste en meest beroemde tempel, waar het standbeeld van de vereerde monnik Luang Pho Saem te vinden is. Deze laatste wist in 1876 een gewelddadige opstand door migrante Chinese tinmijnwerkers op te lossen.

Elders op de tempelgronden zou de Phra Mahathatchedi (pagoda) een reliek van de Boeddha bevatten.

Cruises van / naar Phuket in 2023

Excursies en activiteiten Phuket