Ho Chi Minh-stad/Phu My

Ho Chi Minh City Cruise

Een bruisende stad

Ho Chi Minh-stad is een levendige aanleghaven voor MSC cruiseschepen op Grand Voyages reisroutes.

Het is een opeenhoping van bezienswaardigheden en geluiden, en de smeltkroes waarin Vietnams bemoedigende ontwikkeling op springen staat. Slechts enkele uithoeken van de stad bieden rust te midden van de kakofonie van bouwwerkzaamheden die nieuwe kantoorgebouwen en hotels aan supersnelheid doen oprijzen. Een toenemend aantal auto's en minibussen verdringt zich tussen massa's van moderne Honda SUV's en verstikt de met bomen omzoomde straten en boulevards. 


Te midden van dit gewoel gaat de lokale bevolking gewoon door met haar dagelijkse leven: netjes geklede schoolkinderen dwalen langs broodkraampjes; vrouwen op weg om te winkelen dragen gangsterachtige bandana's die hun huid tegen de zon en stof beschermen; terwijl tieners in designer spijkerbroeken praten in hun mobiele telefoons. MSC Cruises excursies aan wal bieden u de mogelijkheid om veel van Ho Chi Minh-stad te zien, waar het meeste van de bruisende activiteiten het beste kunnen worden opgenomen vanuit een cyclo of een café langs de straatkant. 

Als u even knippert met uw ogen, bestaat de kans dat u een bijzondere aanblik mist, van scooters gestapeld met biggen op weg naar de markt, tot een jongen op een fiets die ritmisch op een stuk bamboe slaat om noedels te verkopen. 


Voor sommige bezoekers is de Amerikaanse oorlog het eerste waar Vietnam mee geassocieerd wordt en historische plekken zoals het Herenigingspaleis is bij hen een populaire locatie. Bovendien zijn er duidelijke herinneringen aan de Franse overheersing in overvloed, waaronder memorabele gebouwen als de basiliek van Notre-Dame en het grandioze Hotel de Ville. Deze gebouwen zien er echter nog nieuw uit vergeleken met de glorieus oude gebouwen Chùa Ôn Lăng en Chùa Ngọc Hoàng, slechts een paar van de vele boeiende plaatsen van aanbidding in de stad. En mis de Ben Thanh-marktniet, de drukke Vietnamese markt bij uitstek, ervaar het stadse leven hier tijdens een vroege ochtendwandeling.

Cruises van / naar Ho Chi Minh City in 2023

Excursies en activiteiten Ho Chi Minh City