Nha Trang

vietnam beach resorts, Beach hut, Resort,

Bezinnen bij de majestueuze witte Boeddha

De allure van het vroegere Franse Indochina op een MSC-cruise. De grote stad Nha Trang in de Nam Trung Bo-regio van Vietnam biedt uitzicht over de Zuid-Chinese Zee en telt meer dan 300 000 inwoners. Bewonder de kustlijn van een van de meest spectaculaire baaien ter wereld, terwijl u van een verfrissende cocktail nipt.
Een excursie brengt u naar het paradijs op aarde: het Bai Dai-strand op het eiland Vinpearl, dat wordt omringd door kristalhelder water, met tal van luxueuze villa's met privézwembaden en tropische tuinen. U kunt ook een tocht maken naar de Chamtorens van Po Nagar op de berg Cù Lao, op slechts een paar kilometer van Nha Trang. Deze boeddhistische tempel werd tussen de 8e en 11e eeuw gebouwd door het Chamvolk, dat in het gebied woonde en erover regeerde.

Nu blijven er slechts 4 torens over, maar vermoedelijk waren er oorspronkelijk 8 of 10 torens, elk gewijd aan een van de goden. De torens zijn allemaal van rode baksteen gemaakt. Een ervan is ongeveer 2,5 meter hoog en heeft een piramidevormig, terrasgewijs aangelegd dak. Deze toren werd gebouwd ter ere van Po Nagar Kalan, terwijl de andere 3 gewijd waren aan de hindoeïstische godheden Cri Cambhu, Shiva en Ganesh. De meeste Cham hebben zich ondertussen bekeerd tot de islam, maar de traditie van het religieuze Thap Ba-festival, dat in het voorjaar doorgaat, is nog altijd bewaard gebleven.

Op de terugweg naar Nha Tra stopt u aan de voet van de berg Trai Thuy voor een bezoek aan de Long Son Pagoda. Die boeddhistische tempel, ook bekend als Chua Long Son, werd gebouwd in 1886 in de Taoïstische bouwstijl, en stond oorspronkelijk onder de abdij van Thích Ngộ Chí, in het district Vinh Xuong. Het religieuze monument werd in 1900 verwoest door een cycloon en werd opnieuw opgebouwd op de huidige plek. De tempel is beroemd om zijn grote, 24 meter hoge witte Boeddhabeeld, dat dateert uit 1964. Het staat op de top van de berg en is zichtbaar vanuit vele delen van de stad.

Cruises van / naar Nha Trang in 2023

Excursies en activiteiten Nha Trang