Bridgetown Cruises

Bridgetown  Cruise

Boordevol koloniale charme én natuurlijke wonderen

Wanneer u aankomt in Barbados tijdens een MSC Cruise in de Caribbean, begint u uw verkenningstocht met de hoofdstad Bridgetown. Er zijn veel attracties in deze kleine Caraïbische stad, maar neem zeker even de tijd om de vele koloniale gebouwen, het parlementsgebouw en het standbeeld van Lord Nelson te bewonderen op het huidige National Heroes Square.

Barbados heeft een enigszins Brits gevoel behouden, met zijn plaatsnamen, cricket, paardenraces en polo, Anglicaanse parochiekerken en zelfs een heuvelachtig district dat bekend staat als Schotland. Maar de Britheid kan worden overdreven, want dit is een duidelijk West-Indisch land, bedekt met een lappendeken van suikerrietvelden en bezaaid met kleine rumwinkels.

De Garrison Historic Area, een UNESCO-werelderfgoedlocatie met prachtige 18e- en 19e-eeuwse gebouwen, is een must-see stop, met een van 's werelds mooiste collectie kanonnen. Het omvat ook het George Washington House, waar de Amerikaanse patriot zes weken van zijn leven heeft door gebracht.

De huidige Sint-Janskerk, in de gelijknamige oostelijke parochie, is de vijfde reconstructie van de oudste lokale kerk, in Barbadiaanse gotische stijl. Gelegen op een klif op ongeveer 240 meter boven de zee, dateert het uit 1836. Het interieur herbergt een sculptuur van de 18e-eeuwse Britse kunstenaar Richard Westmacott, terwijl het kerkhof het graf van Ferdinando Paleologus bevat, een directe afstammeling van de broer van Constantijn XI, de laatste Byzantijnse keizer.

Boek een MSC Cruises Excursie om de geschiedenis van het eiland te ontdekken in het Barbados Museum and Historical Society in de wijk St. Michael. En bezoek Sunbury Plantation House, gelegen op het rustige platteland van St. Philip. Het dateert uit 1650 en is een levend monument voor het plantage-leven en een vervlogen tijdperk.

Harrison's Cave, in de wijk St. Thomas, is een natuurwonder met zijn stalactieten, stalagmieten, beekjes, meren en watervallen. In een van de spelonken is het lichtspel op de rotsen zo heftig dat het de bijnaam "The Crystal Room" heeft gekregen.

Ga voor wat plezier op het strand naar Pirates Cove, een van de beste stranden van Barbados. Met palmbomen en chickee hut, wit zand en kristalhelder water is het de perfecte plek om te ontspannen, op slechts een steenworp afstand van Bridgetown.

Als u dapper genoeg bent om de diepte in te duiken, ga dan op een MSC Cruises Excursie in een echte onderzeeër, de Atlantis, om het koraalrif te verkennen en de schoonheid te ontdekken die de diepten onthullen.

Cruises van / naar Bridgetown in 2023

Excursies en activiteiten Bridgetown