Belize City Cruises

Belize City Cruise

Een culturele smeltkroes, Maya-ruïnes en Jungle Treks

Belize, voorheen Brits Honduras, herbergt een smeltkroes van culturen - Garifuna, Mayan, Mestizo, Chinees, Indiaas, Creools en Doopsgezind - die elk hun eigen stempel hebben gedrukt op de tradities en de keuken van het land. In het hart van Centraal-Amerika, begrensd door Mexico en Guatemala, biedt Belize een overvloed aan natuur in de Caribbean: van ongerepte oerwouden, regenwouden en grotten tot het grootste offshore barrièrerif op het westelijk halfrond, een mekka voor snorkelaars en duikers.

 

Terwijl Belmopan de administratieve hoofdstad van het land is, is Belize City de zakelijke hoofdstad van het land, met banken, kantoren en winkels langs de straten, een plek waar fruit- en fastfoodverkopers zich verdringen met degenen die snuisterijen verkopen. Verdeeld door Haulover Creek, een zijrivier van de rivier de Belize, zijn de noord- en zuidzijde van Belize City verbonden door de Swing Bridge, de oudste handmatig bediende draaibrug in Zuid-Amerika, een bewonderenswaardig voorbeeld van architectuur uit de jaren 1920 en een historisch monument. Gebouwd in Liverpool, Engeland, en over zee vervoerd naar Belize City, heeft de brug vier man nodig om hem handmatig te bedienen - wat hem markeert als een van de weinige handmatig bediende draaibruggen ter wereld die nog steeds worden gebruikt.

 

Als u aankomt in Belize City tijdens een MSC Cruises in de Caribbean, heeft u het perfecte startpunt voor offshore MSC excursies, met watersporten in het kristalblauwe Caribisch gebied en een schat aan excursies in het binnenland, van Maya-ruïnes en brulapenreservaten tot grottenbuizen en kabelbanen.

 

Mis geen MSC Cruises Excursie naar een van de drie belangrijkste archeologische vindplaatsen van de Maya's: Altun Ha (rotssteenwater), Lamanai (ondergedompelde krokodil) en Xunantunich (steenvrouw). Ontdek hier, tussen het gebladerte van een spectaculaire jungle, de prachtige ruïnes van een beschaving die eeuwenlang heeft bestaan. Zie waar de beroemde Jade Head "Kinich Ahau" werd ontdekt door Dr. David Pendergast van het Royal Ontario Museum, bezoek de Tempel van het Masker met zijn enorme krokodilvormige masker of verken de Tempel van El Castillo, het administratieve centrum van elite heersers van de tijd.

Cruises van / naar Belize City in 2023

Excursies en activiteiten Belize City