Cartagena Cruise

Cartagena Cruise

Een van de meest fotogenieke steden in het Caribisch gebied

Geplaveide straten, balkons vol bloeiende bougainville en pastelkleurige gebouwen langs elegante pleinen maken Cartagena in Colombia een van de meest fotogenieke steden van de Caraïben, en een gedenkwaardige stop tijdens een MSC Caribbean en Franse Antillen cruise.

 

Deze Spaanse koloniale stad, gesticht in 1533, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is doordrenkt van geschiedenis. De locatie maakte het een populair doelwit voor plunderaars en Engelse piraten, en het heeft misschien wel de meest indrukwekkende verzameling forten in het Caribisch gebied. Tegenwoordig wil de stad haar schatten graag delen met moderne bezoekers. Prachtige koloniale bouwwerken zoals de 16e-eeuwse Santa Catalina-kathedraal, met zijn opvallende stucwerk en koepeltoren, en de drieboogsklokpoort, de Torre del Reloj, zijn slechts twee van de vele bezienswaardigheden van deze betoverende stad met veel pleinen en terrasjes.

 

Een prachtige fotostop tijdens onze Cartagena City MSC-excursie is het fort San Felipe de Barajas, een wonder van koloniale Spaanse militaire techniek. De bouw ervan begon in 1536. Slaven werkten meer dan 120 jaar lang aan de bouw van dit fort - gebouwd op een hoog terrein met dominante toegangswegen naar de stad over land en zee om piraten af te weren - en het netwerk van tunnels.

 

Op nog een andere MSC-excursie, verrijk uw smaakpapillen terwijl u leert over de rijke aroma's en smaken van Colombiaanse koffie. Geïntroduceerd door de jezuïeten in 1723, werd koffie al snel een belangrijk gewas in Colombia, dat nu een van de beste producenten van Arabica-koffie ter wereld is.

 

Colombia is ook 's werelds grootste producent van smaragden. Als sieraden en edelstenen u fascineren, leer dan alles over deze groene edelstenen en maak uw eigen met smaragd bezaaide sieraden in sterling zilver tijdens een praktische MSC-excursie die u stap voor stap begeleidt.

 

En u hoeft niet ver te gaan om de natuur te verkennen. Een MSC-excursie brengt u per kano door mangrove-tunnels naar Ciénaga de la Virgen, waar u een diversiteit aan vogels kunt zien, van ijsvogels en witte reigers tot pelikanen en roze-gevederde roze lepelaars.

Cruises van / naar Cartagena in 2023

Excursies en activiteiten Cartagena