Willemstad Cruise

Willemstad Cruise

Europese flair, levendige cultuur en natuurlijke wonderen

Een lust voor het oog, Curaçao, een Nederlands Caribisch eiland net voor de kust van Venezuela, biedt beeldschone kustlijnen, verborgen stranden verscholen in baaien, uitgestrekte koraalriffen, wonderlijke grotten en twee verschillende klimaten: de ene nat en tropisch, de andere droog.

De hoofdstad van Willemstad, bruisend van Europese flair, heeft een bloeiende kunst- en culinaire scene, mooie pastelkleurige koloniale architectuur, musea en een go-go-houding, mede dankzij de bloeiende economie.

 

Als u aankomt op een MSC Caribbean en Franse Antillen cruise in Willemstad, zijn een groot aantal opties voor MSC-excursies binnen handbereik, zo divers als het klimaat: culturele rondleidingen of natuurtochten? Strand of wandelen? Een combinatie van beide? De keuze is aan u.

 

Begin met het verkennen van de smalle steegjes en staar naar de merkwaardige huizen in felle kleuren in het pittoreske oude centrum van Willemstad, een UNESCO-werelderfgoed. Huizen in Nederlandse koloniale stijl met schuine daken en afwisselend roze, lichtgroene, blauwe en gele kleuren contrasteren met het monochrome blauw van de lucht en de zee, een panorama dat Instagram waardig is. Met MSC-excursies kunt u een trolleytour maken of deelnemen aan een begeleide wandeling om u te vergapen aan de bekendste locaties van de stad.

 

Aan de monding van de baai van Sint Annabaai, tussen de twee stadsdelen van Willemstad, ligt Fort Amsterdam, een van de belangrijkste forten op het eiland. Het fort, gebouwd in 1635, is nu de zetel van de gouverneur en herbergt een protestantse kerk en een museum. De kerk, gebouwd in 1769, werd beschoten door een Brits oorlogsschip in 1804 en u kunt nog steeds een kanonskogel vinden die is ingebed in de zuidwestelijke muur van de kerk. Een ander bezienswaardigheid is Fort Beekenburg, met uitzicht op de Caracasbaai. Gebouwd in 1703, werd het actief gebruikt in de 19e eeuw om te verdedigen tegen de Fransen, Britten en piraten, en het is een van de best bewaarde vestingwerken in het Caribisch gebied.

 

Tijdens een cruise op Curaçao kunt u de fabriek bezichtigen waar de wereldberoemde Curaçao-likeur wordt gemaakt. Bezoek in het zonnegele Chobolo Mansion de oude distilleerderij om te leren hoe het distillatieproces werkt en natuurlijk proeft u de Blue Curaçao likeur.

 

Kies voor een buitenaardse ervaring voor een korte rit naar het noorden van Willemstad, langs zoutvlakten en flamingo's, om de Hato-grotten te verkennen tijdens een rondleiding. Bij dit natuurwonder leert u over stalagmieten, stalactieten, kalksteenformaties en, als u geluk heeft, ziet u fruitvleermuizen met een lange neus.

 

Een andere MSC-excursie neemt u mee op een landelijke rit, langs oude plantagehuizen, naar Boka Tabla, onderdeel van Shete Boka National Park, aan de noordkust. Bewonder het fenomeen hoe de beukende golven in de loop van de tijd prachtige baaien en interessante rotsvormen heeft gevormd die zich uitstrekken over een 11 kilometer ongerepte kustlijn.

 

 

Cruises van / naar Willemstad in 2023

Excursies en activiteiten Willemstad