Puerto Plata Cruise

Cruise To Puerto Plata, Dominican Republic | MSC Cruises

Een bruisende hoofdstad

Een stop in de Dominicaanse Republiek tijdens een MSC cruise naar de Caraïben en Antillen betekent het alledaagse leven van Santo Domingo meemaken. .

Aardbevingen en piraten hebben het grootste deel van de stad, die in de 16de eeuw door de spanjaarden werd gebouwd, weggevaagd.


Desondanks bevat het oude koloniale deel van de stad nog enkele belangrijke goed gerestaureerde voorbeelden van gebouwen uit die periode, die u gemakkelijk kunt bezoeken zodra u van boord bent gegaan van uw cruiseschip. Enkele van de belangrijkste architecturale sites zijn de kathedraal van Santa María la Menor en Alcázar de Colón, de voormalige residentie van de gouverneur van het eiland, die uitkijkt op de nabijgelegen Rio Ozama

 

Vijfhonderd jaar geleden paste de hele stad Santo Domingo in deze kleine wijk, die in de tweede helft van de 20ste eeuw werd gerestaureerd en volgebouwd met bars en winkels. Sporen van de antieke stadsmuren en van de ingang, Puerta de la Misericordia, zijn nog steeds te zien. Buiten de muren biedt Santo Domingo zijn bezoekers enkele betoverende plekjes. Ten westen van de koloniale sector en ten noorden van Malecon ligt de wijk Gazcue: een rustige woonwijk in de schaduw van bomen die onderdak biedt aan het culturele complex Plaza de la Cultura.

 

Hier bevinden zich vier musea op korte afstand van elkaar: het Museo del Hombre Dominicano, het Museo de Arte Moderno, het Museo de Historia y Geografia en het Museo de Historia Natural. Op ongeveer 70 km van Santo Domingo bevindt zich een populaire natuurlijke toeristische bestemming, een waterval die zo perfect is dat hij onwerkelijk lijkt, de Salto de Socoa. Santo Domingo is beroemd om zijn watervallen, maar deze waterval ligt het dichtst bij de hoofdstad en is het gemakkelijkst te bereiken van allemaal. Deze MSC excursie naar de provincie Monte Plata laat u uit de eerste hand de wonderen van het met weelderige vegetatie bedekte binnenland van het eiland ervaren. Aan de kust brengt een andere excursie u naar het heldere water en witte zand van Boca Chica, gelegen op slechts 40 km buiten Santo Domingo.

Cruises van / naar Puerto Plata in 2023

Excursies en activiteiten Puerto Plata