Santo Domingo

Santo Domingo Cruise

Een bruisende hoofdstad

Een bezoek aan de Dominicaanse Republiek tijdens een MSC cruise naar het Caribisch gebied en de Antillen betekent dat u het alledaagse leven in Santo Domingo kunt ervaren.

Aardbevingen en piraten hebben het grootste deel van de stad die werd opgericht door de Spanjaarden in de 16e eeuw gewist. 

Desondanks beschikt het oude koloniale deel van de stad over enkele mooi gerestaureerde gebouwen uit die periode, die u gemakkelijk kunt bezoeken zodra u uitgestapt bent uit uw cruiseschip. Enkele van de belangrijkste architecturale locaties zijn onder andere de kathedraal van Santa María la Menor en Alcázar de Colón, de voormalige woning van de gouverneur van het eiland, die uitzicht biedt op het nabijgelegen Río Ozama


Vijfhonderd jaar geleden paste de hele stad Santo Domingo in deze kleine buurt, die werd opgeknapt en gevuld met bars en winkels in de tweede helft van de 20e eeuw. Sporen van de eeuwenoude stadsmuren en de ingang, Puerta de la Misericordia, zijn nog steeds te zien. Voorbij de muren biedt Santo Domingo de bezoekers unieke locaties om te bezoeken. Ten westen van de koloniale wijk en ten noorden van Malecón vindt u het district Gazcue: een rustig woongebied in de schaduw van bomen die deel uitmaken van het culturele complex Plaza de la Cultura


Hier staan vier musea dicht bij elkaar: het Museo del Hombre Dominicano, het Museo de Arte Moderno, het Museo de Historia y Geografía en het Museo de Historia Natural. Ongeveer 70 km van Santo Domingo bevindt zich een populaire toeristische natuurbestemming, een waterval die zo perfect is dat het niet echt lijkt, de Salto de Socoa. Santo Domingo staat bekend om haar watervallen, maar deze ligt het dichtst bij de hoofdstad en is het meest toegankelijk van allemaal. Deze MSC excursie naar de provincie Monte Plata geeft u de unieke kans om de wonderen van het binnenland van het eiland die bedekt zijn met weelderige vegetatie te ontdekken. Blijft u aan de kust dan neemt een andere excursie u mee naar de heldere wateren en het witte zand van Boca Chica, slechts 40 km buiten Santo Domingo. 

Cruises van / naar Santo Domingo in 2023

Excursies en activiteiten Santo Domingo