Cozumel Cruises

sea, Cozumel, Antilles, MSC Cruises

Het land van de zwaluwen

Isla Cozumel, een veertig kilometer lang eiland direct voor de kust van Playa del Carmen, waar bijna elke dag tot tien cruiseschepen aanmeren bij een van de drie speciale pieren van het eiland, allemaal net ten zuiden van de enige stad, San Miguel.

 

Een vakantie naar Mexico met MSC Caribbean Cruise biedt u restaurants, souvenirwinkels en juweliers, langs de hele malecón (Av Rafael Melgar) in het centrum van San Miguel.

 

Als u zin heeft in een museum, heeft het aantrekkelijke Museo de la Isla de Cozumel kleine vertoningen van de flora, fauna en het zeeleven van het eiland, evenals een goede verzameling Maya-artefacten en oude foto's. 

 

Als u geen duiker bent, is er een zekere aantrekkingskracht om door de ontspannen binnenlandblokken van San Miguel te dwalen, weg van de pieren, Maya-ruïnes en vogels te spotten (de Maya's noemden het eiland cuzamil - "land van de zwaluwen").

 

Halverwege het eiland is San Gervasio de enige opgegraven Maya-locatie op Cozumel. Met verschillende kleine tempels verbonden door sacbeob. Een van de vele onafhankelijke stadstaten die de val van Chichén Itzá overleefde, bloeide tussen 1200 en 1650. Als onderdeel van een groter natuurgebied is de site een bezoek waard voor de vele vogels en vlinders die je vroeg in de ochtend of laat op de dag kunt spotten.

 

Een andere plaats om te bezoeken is Xcaret, een verrassend aangenaam themapark: het biedt alle attracties van Yucatán op één handige plek, met een museum, een tropisch aquarium, een "Maya-dorp", een strand, enkele kleine authentieke ruïnes, zwembaden en meer dan een kilometer ondergrondse rivieren waar u kunt zwemmen, snorkelen of ontspannen. Aan de andere kant is het naburige Xplor gewijd aan kabelbanen en ander buitenavontuur.

Cruises van / naar Cozumel in 2023

Excursies en activiteiten Cozumel