Castries Cruises

Castries Cruise

Adembenemende schoonheid

Reis naar St. Lucia in de Kleine Antillen om prachtige witte zandstranden, weelderige regenwouden en de gewaardeerde Pitons te zien. Dit zijn spectaculaire dubbele vulkanische pieken die worden beschermd als UNESCO-werelderfgoed en verschijnen als symbolen op de nationale vlag.

 

Oorspronkelijk gesticht door de Fransen in 1664, veranderde St. Lucia in de loop der jaren zo vaak van eigenaar op de Franse en Britse heerschappij dat het de "Helen van West-Indië" werd genoemd, totdat de Britten in 1814 de macht definitief overnamen. Van de architectuur tot aan de keuken, u vindt nog steeds hints van Frans en Brits geïnspireerd erfgoed op het hele eiland, dat in 1979 onafhankelijk werd verklaard. Maar vooral in Castries, de hoofdstad, zijn deze invloeden duidelijk te zien. 

 

MSC Cruises Excursies in St. Lucia bieden voor ieder wat wils. Neem een trolley door de drukke straten van de stad Castries. Vaar per catamaran naar de Pitons voor een schilderachtig uitzicht op Petit Piton en Gros Piton, op een hoogte van ongeveer 760 meter. Of blaas langs bananenplantages en bezoek de pittoreske Marigot Bay, door de laat-Amerikaanse schrijver James Michener de mooiste baai van het Caribisch gebied genoemd.

 

Voor iets echt speciaals, verken de wereld van batikprints in Caribelle Batik en bekijk vervolgens de Pitons vanaf het land tijdens een prachtige rit naar het 18e-eeuwse landgoed Soufriere voor een les over kokosnoten en cacao. Als u daar aankomt, ontdek dan hoe kokosnoten worden geopend, geroosterd in een traditionele oven en omgezet in copra (droge kokosnoot) voordat ze worden verwerkt tot alledaagse producten zoals zeep, zonnebrandolie en bakolie. En leer hoe cacao wordt gefermenteerd, op rekken in de zon wordt gedroogd en tot poeder wordt vermalen om cacaostokken te maken voordat het in chocolade wordt omgezet.


Zin in avontuur? Laat de adrenaline stromen en geniet van een vogelperspectief terwijl u van boom naar boom ritselt. Rijd langs poelen met borrelende lava naar de enige drive-in vulkaan ter wereld bij de Sulphur Springs of snorkel in het zeereservaat om een overvloed aan levendige dieren in het wild te ontdekken met een verscheidenheid aan koralen, egels en meer.

Cruises van / naar Castries in 2023

Excursies en activiteiten Castries