Mumbai/Bombay

Mumbai Cruise

Het oude Bombay

De aankomst in Bombay met een MSC Grand Voyages cruiseschip wordt nog indrukwekkender dankzij het uitzicht op de Gateway of India, het opvallende monument van de stad.

Het Prince of Wales Museum ligt slechts vijf minuten verder en mag zeker niet ontbreken op uw lijstje met bezienswaardigheden tijdens uw cruise naar Bombay, zowel voor de flamboyante eclectische architectuur van het gebouw als voor de kunstschatten die het herbergt.

Het museum biedt u een voorsmaakje van wat u iets verder op de weg te wachten staat: het hoogtepunt van het Bombay van Bartle Frere - de universiteit en het hooggerechtshof - met aan de ene kant de esplanades en aan de andere kant de boulevards of Fort. Maar om echt te begrijpen waarom de stichters van de stad haar Urbs Prima in Indis noemden, moet u nog verder naar het noorden voor een bezoek aan het Chhatrapati Shivaji Terminus (CST), het hoogtepunt van de Indiase Raj-architectuur.

Achter CST liggen de drukke winkelwijken en moslimbuurten van centraal Bombay, die het levendigst en kleurigst zijn rond Crawford Market en Mohammed Ali Road. U kunt tevens een MSC excursie maken naar Elephanta, een in de rotsen uitgehouwen grot op een eiland in de haven van Bombay, met een schat aan oude kunst. Een andere schitterende excursie is de Gateway of India. India heeft zijn eigen honingkleurige Arc de Triomphe, de Gateway of India. De triomfboog is een herinnering aan het bezoek van King George V en Queen Mary in 1911, en is het belangrijkste monument van Colaba en het meest iconische monument van Bombay.

Het hierboven besproken Prince of Wales Museum of Western India behoort tot de meest opvallende gebouwen van de stad uit de Raj-periode. Het prijkt monumentaal in zijn eigen tuinen aan MG Road, bekroond met een massieve witte koepel in Mughal-stijl, en herbergt op zijn drie verdiepingen een van de fraaiste collecties schilderijen en beeldhouwwerken van India.

Cruises van / naar Mumbay (Bombay) in 2023

Excursies en activiteiten Mumbay (Bombay)