Muscat

corniche, Muscat, Dubai, MSC Cruises

De duizend jaar oude stad

Uw aankomst in de hoofdstad van Oman, Muscat, als uw MSC cruise u naar Dubai, Abu Dhabi en Qatar vervoert, betekent aankomen in een van de oudste steden van het Midden-Oosten. Dit is de plek vanwaar wierook naar Griekenland en Rome werd verscheept, al vanaf de 2e eeuw.


Tegenwoordig is het nog steeds mogelijk om sporen te vinden van het glorieuze verleden in het oude centrum waar, tot het laatste deel van de afgelopen eeuw, de poorten die de verschillende kwartalen scheidden drie uur na zonsopgang werden gesloten. Muttrah, het historische centrum van handel en activiteit van de hoofdstad, is een van de meest intrigerende en goed bewaarde delen van het stadscentrum.
 
De commerciële functie van de stad is te danken aan de nabijheid van de grote haven, die vernoemd is naar de vorst Qabus, waar uw MSC schip u opwacht. Breng een deel van uw vakantie door in Masqat en breng een bezoek aan de bezienswaardigheden zoals de Portugese vesting, en vooral de souk van Muttrah, een van de meest populaire bestemmingen. 
 
U kunt uw route vervolgen langs de zeeroute richting de oude stad Muscat waar, rond 200 jaar geleden, de voorganger van het huidige staatshoofd het Al Alam (Vlagpaleis) bouwde. Het paleis werd gerestaureerd in de jaren zeventig en sindsdien is het de officiële residentie van de Sultan. Het is een mooi voorbeeld van hedendaagse Arabische architectuur, gelegen in het centrum van het deel van Masqat dat nog steeds door haar 17e-eeuwse muren omgeven wordt.
 
Nabijgelegen, in de wijk Bawshar, vindt u de Grote Moskee van Sultan Qabus. Ongeveer 6500 toegewijden komen samen om te bidden in de belangrijkste gebedshal die beschikt over een enkel, groot tapijt van ongeveer 4200 vierkante meter, gemaakt van een miljard en 700 miljoen knopen en met een gewicht van 21 ton. Alle hallen, die bezocht mogen worden door niet-moslims, zijn versierd met patronen die de Arabische cultuur eren.

Cruises van / naar Muscat in 2023

Excursies en activiteiten Muscat