Gibraltar

Gibraltar Cruise

De stad van de berberapen

Tijdens een Middellandse Zee cruise zult u zien dat Gibraltars aantrekkingskracht vooral ligt in de vreemdheid ervan: de charme van de vreemde en dreigende fysieke aanwezigheid van de rots en van de aparte charme van zijn status als een van de laatst overgebleven kolonies van Groot-Brittannië. ..

Tijdens uw excursie naar Gibraltar ontdekt u er de eenvoudige indeling van het stadje, die tussen het smalle stuk land op de westelijke kust van het schiereiland ligt, in de schaduw van de hoge rots.

De hoofdstraat (La Calle Real) is bijna even lang als de stad zelf en begint vlak achter de haven. Op en rond de hoofdstraat zijn de meeste winkels te vinden, evenals de pubs en hotels in Britse stijl. Nabij het zuidelijke einde van de hoofdstraat kunt u een kabellift nemen, die u naar de top brengt via de Apenrots halverwege, zodat u ook de staartloze apen kunt zien. Hoewel het niet wordt aangeraden door de kabelliftmaatschappij is het mogelijk om vanuit de top naar beneden te lopen. U bent dan na 20 à 30 minuten weer beneden.

Vanuit de top van de rots kijkt u uit over de Straat van Gibraltar tot aan het Atlasgebergte in Marokko en richting de stad ziet u het uitgebreide watersysteemstroomgebied dat door de zijkant van de rots gaat.

Het gebied bovenop de rots, met de Apenrots, St Michael's Grot en andere bezienswaardigheden wordt het natuurreservaat op de top van de rots (Upper Rock Nature Reserve) genoemd. Om naar beneden te lopen vanuit de top van de rots (20 min), volgt u Signal Station Road en St Michael's Road tot O'Hara's en de mediterrane trappen - een erg steile afdaling naar het oosten toe, richting de zuidelijke hoek van de rots. U passeert dan de Jews' Gate en komt in Engineer Road terecht, van waaruit u terug naar de stad kunt keren via de Alameda-tuinen.

Cruises van / naar Gibraltar in 2023

Excursies en activiteiten Gibraltar