Skagen Cruises

Cruise to Skagen, Denmark | MSC Cruises

Begin met het plannen van uw cruise en boek uw excursies in Skagen om de omgeving te verkennen

Skagen is het noordelijkste stadje van Denemarken, aan de rand van het schiereiland Jutland. Het staat bekend om zijn citruskleurige huizen, ongerepte stranden, levendige kunstscene en verrukkelijke visgerechten. Het is een plaats die geliefd is bij Scandinaviërs in de zomerhitte en begeerd als een ultrachique toevluchtsoord in de koelere maanden van het jaar.
Wandel door de chocolade-box straten, snuffel door de vele galeries, of zink uw tenen in het poeder-zachte zand. Skagen, een MSC Noord-Europa Cruises bestemming, biedt attracties waar het hele gezin van zal genieten, inclusief een aantal inspirerende uitstapjes naar nabijgelegen bezienswaardigheden.

Kies een onvergetelijke excursie uit een lijst van MSC Cruises excursies, waaronder:

• Begraven Kerk
• Anna en Michael Ancher's huis en het Skagen Kunstmuseum
• Kasteel Voergaard en Landhuis Bangsbo 

De Oude Skagenkerk, die als een religieus visioen uit het zand oprijst, laat de overblijfselen zien van wat eens een volledig operationele gotische kapel was. Gebouwd in de 14e eeuw, werd het gebouw gedeeltelijk bedolven door de nabijgelegen duinen. Nu staat er alleen nog een witte toren.

Voor kunstliefhebbers biedt een bezoek aan het Ancher Hus een blik in het leven van de schilders Anna en Michael Ancher, en hun dochter Helga. Het museum herbergt ook enkele duizenden kunstwerken van internationale schilders - in de residentie zijn er 250 te zien. 
Bewonder antieke meubels en exotische voorwerpen uit de vele reizen van de familie. Sluit de dag af in het Skagens Museum, waar u verzamelde werken kunt bekijken van vooraanstaande kunstenaars die ooit in de stad woonden en schilderden.

Liefhebbers van sprookjesarchitectuur kunnen hun hart ophalen in kasteel Voergaard, een waterburcht in renaissancestijl. Dit romantische gebouw dateert uit 1481 en herbergt een belangrijke kunstcollectie met enkele van 's werelds meest geliefde schilders. 
Werp een blik op werken van Francisco Goya, Rafaël, El Greco en Peter Paul Rubens. In de weelderige interieurs vindt u ook meubilair van twee Franse koningen: Lodewijk XIV en Lodewijk XVI.
Verderop zal Bangsbo Hovedgaard u betoveren met zijn vele tentoonstellingen over de hoogte- en dieptepunten van het Deense leven. Het is gehuisvest in een glorieus vanillewit landhuis en was ooit een trekpleister voor Scandinavische schrijvers en kunstenaars die hier in de jaren 1900 naartoe kwamen. 
Leer meer over de zeevaart in de Middeleeuwen en de Duitse bezetting van Denemarken. Het kustmuseum van Bangsbo heeft ook een charmant café waar u een maaltijd kunt nuttigen en een leuke souvenirwinkel.

Cruises van / naar Skagen in 2023

Excursies en activiteiten Skagen