Helsinki Cruises

Helsinki Cruise

Begin met het plannen van uw cruise vanuit Helsinki of kies een route die deze beroemde stad als bestemming heeft om te verkennen

Helsinki, de hoofdstad van Finland, is een betoverende MSC Noord-Europa Cruises bestemming. Deze charismatische hoofdstad is beroemd om zijn elegante neoklassieke gevels, historische musea en lommerrijke, met bomen omzoomde boulevards.

MSC Cruises excursies bieden tal van spannende dingen te zien, waaronder: 

· City Centre
· Helsinki Cruise Discovery
· Finse Natuurcentrum Haltia

Helsinki, liefkozend bekend als de Witte Stad van het Noorden, is een hoofdstad die erom smeekt ontdekt te worden. Maak een excursie met MSC Cruises naar het karaktervolle centrum waar u kunt winkelen op het bruisende Marktplein, uw blik kunt werpen op de kathedraal van Helsinki (met zijn opvallende groene koepels en helderwitte zuilen), of een bezoek kunt brengen aan het Museum van Hedendaagse Kunst.

Bewonder Helsinki vanaf het water tijdens een romantische excursie met MSC Cruises. U zult genieten van een ontspannen cruise door de prachtige landschappen van deze verbazingwekkende archipel. Fotografeer Suomenlinna, een 18e-eeuws fort dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, voordat u villa's in prachtige natuurlijke landschappen kunt bewonderen. Een gids zal het uitzicht beschrijven terwijl u geniet van een gratis glas mousserende wijn of een heerlijk kopje koffie.

Bezoek het Finse Natuurcentrum Haltia op een excursie van MSC Cruises - een tentoonstellings- en evenementenfaciliteit omgeven door majestueuze plattelandslandschappen. De site wordt verwarmd en gekoeld met zonne-energie en geo-energie en herbergt verbluffende interactieve displays. Bewonder herscheppingen van de zuidelijke archipel, 40 van Finlands nationale parken en de besneeuwde heuvels van Lapland.

Cruises van / naar Helsinki in 2023

Excursies en activiteiten Helsinki

REIS NAAR DE CRUISE TERMINAL VAN Helsinki

Adres: Gatehouse (West Harbour) Helsinki, Finland

 

Hoe bereikt u de haven met de auto:

 

Vanuit het noorden:
Rijd in zuidelijke richting over route 45 de stad in. Sla rechtsaf de Koskelantie in en neem na 1 km de afslag richting Länsi-Pasila en sla rechtsaf om in te voegen op Veturitie. Volg Veturitie langs Mall of Tripla tot de weg eindigt. Sla rechtsaf naar Nordenskiöldinkatu en volg deze weg tot het eindigt bij een klein park, sla rechtsaf en neem de derde afslag naar Mechelininkatu. Volg deze weg 2,5 km en ga rechtdoor de Hietalahdenranta op. Sla rechtsaf om op de Hietalahdenranta te blijven. Ga rechtdoor naar Telakkakatu tot de volgende rotonde. Neem op de rotonde de eerste afslag naar Eiranranta. Sla linksaf naar Hernesaarenranta en rijd rechtdoor tot aan de haventerminal. 

Vanuit het westen:

Rijd in oostelijke richting over route 51 de stad in. Sla linksaf naar Porkkalankatu en blijf op de 2 linkerrijstroken en volg de borden naar Kamppi. Ga rechtdoor op Porkkalankatu voor ongeveer 600m en sla dan rechtsaf naar Hietalahdenkatu. Blijf op Hietalahdenranta en ga rechtdoor naar Telakkakatu tot de volgende rotonde. Neem op de rotonde de eerste afslag naar Eiranranta. Sla linksaf naar Hernesaarenranta en rijd rechtdoor tot aan de haventerminal. 

Vanuit het oosten:
Rijd in westelijke richting op route E18 en vervolg op route 7. Na 5 km gaat u over in de E75. Houd links aan om verder te gaan op de E75. Houd links aan om rechtdoor te gaan naar Hämeentie. Sla rechtsaf naar Sturenkatu en rijd 1,5 km rechtdoor. Sla linksaf naar Wallininkatu en ga rechtdoor naar Eläintarhantie en sla rechtsaf naar Siltasaarenkatu en ga rechtdoor over de brug tot u bij een rotonde komt. Neem op de rotonde de 2e afslag en rij 1 km Unioninkatu op. Sla dan linksaf naar Eteläinen Makasiininkatu en neem direct de eerste afslag rechts naar Laivasillankatu/E75. Rijd langs de stenen muur tot de volgende rotonde en neem de eerste afslag en ga rechtdoor naar Puistokatu. Rijd langs het park en neem de eerste afslag rechts naar Neitsytpolku. Sla direct daarna rechtsaf naar Merisatamanranta. Ga rechtdoor langs het water tot de volgende rotonde. Neem op de rotonde de 2e afslag naar Eiranranta. Sla linksaf naar Hernesaarenranta en rijd rechtdoor tot aan de haventerminal. 

Als u met de trein naar Helsinki Centraal Station komt. Een tramhalte bevindt zich recht voor de hoofdingang. U heeft een HSL-kaartje (AB-kaartje) nodig via de HSL-app of een kaartjesautomaat op het treinstation. Neem tram 6 richting Eiranta die elke 15 minuten rijdt en stap uit bij de laatste halte, Eiranta. Loop langs de zee en volg de weg Hernesaarenranta 1km tot aan de terminal.

De luchthaven Helsinki-Vantaa ligt op ongeveer 40 minuten rijden met de auto van de terminal. Volg deze borden naar de juiste ingang waar 24/7 taxi's beschikbaar zijn.
Als u liever het openbaar vervoer neemt, volg dan de borden binnen het vliegveld naar de treinrails die onder het vliegveld lopen. U moet een HSL ticket (ABC ticket) kopen via de HSL app of de nabijgelegen kaartjesautomaten. Neem de dichtstbijzijnde treinen I of P, richting Helsinki Centraal Station. De treinrit duurt ongeveer 35 minuten. Bij aankomst op het treinstation neemt u tram 6, richting Eiranta.

Bekijk tarieven

Parkeer tarieven