Hammerfest Cruises

Cruise to Hammerfest, Norway | MSC Cruises

Begin met het plannen van uw cruise en boek uw excursies in Hammerfest en omgeving.

Als u zin hebt in een reis naar de rand van de wereld, is er geen betere plaats dan Hammerfest aan de dramatische kustlijn van de Finnmark in Noorwegen. Meer dan 600 mijl boven de poolcirkel claimt Hammerfest de meest noordelijke stad ter wereld te zijn - een land van oogverblindende aurora borealis en 24 uur per dag zon.
Omringd door duizelingwekkende bergen en omzoomd door zandstranden, is deze historische havenstad een wonder in alle seizoenen. 
Hammerfest, een MSC Noord-Europa Cruises bestemming, biedt tal van mogelijkheden om het stadscentrum en de omliggende ongerepte wildernis te verkennen. 

Kies een onvergetelijke excursie uit een lijst van MSC Cruises excursies, waaronder:

• Polar Bear Club
• Museum van de Wederopbouw
• Sami Kamp te voet

Wie de geschiedenis van Hammerfest wil leren kennen, moet een bezoek brengen aan het Royal and Ancient Polar Bear Society. Dit compacte museum biedt een fascinerende kijk op het leven in de loop der decennia met zijn collectie opgezette dieren, informatie over de jacht op de Noordpool en een fotogalerij. 
Als u lid wordt van deze afgelegen vereniging, wordt u beloond met een certificaat van bewijs - het perfecte aandenken om mee naar huis te nemen. De locatie is gevestigd op de pier van de kuststoomboot en biedt een goed gevulde cadeauwinkel met charmante souvenirs waar het hele gezin van zal houden.

Het Museum van de Wederopbouw vertelt op emotionele wijze de tragische verwoesting van Hammerfest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aan de hand van een verzameling tentoonstellingsstukken ontdekt u hoe de stad door de nazi-troepen met de grond gelijk werd gemaakt en vervolgens uit de as werd herbouwd om opnieuw te beginnen.

Antropologen in de dop kunnen zich onderdompelen in de inheemse Arctische cultuur met een bezoek aan het Sámi kamp. Zit rond een vuur in een met de hand gebouwde turfhut en leer over eeuwenoude tradities en het leven op het land.
Luister naar gezang, geniet van inheemse verhalen, en proef klassieke Sámi lekkernijen zoals gedroogd rendiervlees, cloudberry jam, en gerookte zalm. Daarna stijgt u op naar nieuwe hoogten op de Salen berg uitkijkpost die een spectaculair uitzicht biedt op de haven en de stad. 

Cruises van / naar Hammerfest in 2023

Excursies en activiteiten Hammerfest