Gdánsk Cruises via Gdynia

Gdynia Cruise

Begin met het plannen van uw cruise en boek uw excursies in Gdansk

Gdynia is een Poolse haven aan de baai van Gdansk, met uitzicht op de Oostzee. Doordrenkt van een kleurrijk maritiem verleden, is de stad ook de thuisbasis van een iconisch standbeeld van Joseph Conrad - een van de grootste romanschrijvers van de Engelse taal. Deze fascinerende bestemming van Noord-Europa Cruises staat bekend om zijn modernistische gebouwen en intrigerende bezienswaardigheden, waaronder het glorieuze Kosciuszki-plein. Verderop ontdekt u een scala aan bezienswaardigheden, waaronder het kasteel van Malbork en de levendige stad Gdańsk.

MSC Cruises-excursies bieden tal van spannende dingen om te zien, waaronder:

● Gdańsk
● Kathedraal van Oliwa
● Malbork Castle

Gdańsk is een zeehaven die is ondergedompeld in oude maritieme tradities en dateert uit 997 na Christus. Tijdens een MSC Cruises-excursie verkent u het gereconstrueerde historische centrum, met gebouwen in gotische, renaissance- en barokstijl. Gdańsk is ook een bekend centrum voor barnsteen dat wordt gebruikt bij het maken van elegante sieraden. Bezoek 's werelds grootste bakstenen kerk - de indrukwekkende St. Mary's - voordat u gaat winkelen in de vrije tijd voor edelstenen.

Een reis naar Gdańsk is niet compleet zonder een bezoek aan Oliwa en de prachtige 13e-eeuwse kathedraal. Tijdens een MSC Cruises-excursie bewondert u de opvallende basiliek met drie schepen, met gotische, renaissance- en rococofuncties. Ontdek een buitengewoon drietal orgels met 7876 blikken en houten pijpen die de klanken van muziekinstrumenten en natuurlijke stemmen reproduceren. De kathedraal van Oliwa is de langste cisterciënzer kerk ter wereld en werd gebouwd op het terrein van een oud klooster.

Malbork Castle, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een bijzonder mooi voorbeeld van een middeleeuws bakstenen fort, oorspronkelijk gebouwd door de Duitse Orde in de 13e eeuw. Ontdek deze geweldige bezienswaardigheid aan de oevers van de rivier de Nogat tijdens een MSC Cruises-excursie. Wandel over de buitenkant van het kasteel en bewonder de droge grachten, torens, de ophaalbrug en de prachtige binnentuinen. Maak vervolgens een rondleiding door de binnenzalen waar u een fascinerende verzameling sculpturen en een indrukwekkend antiek harnas zult zien.

 

Cruises van / naar Gdynia (Gdansk-Danzig) in 2023

Excursies en activiteiten Gdynia (Gdansk-Danzig)