Kirkwall Cruises

Kirkwall Cruise

Begin met het plannen van uw cruise en boek uw MSC Excursies naar Kirkwall.

Kirkwall, de grootste stad in de Orkney-archipel, ligt op de noordelijke eilanden van Schotland. Deze prachtige bestemming in Noord-Europa wordt gevierd vanwege het UNESCO-werelderfgoed - een neolithisch ceremonieel complex.

MSC Excursies bieden tal van spannende dingen om te zien, waaronder:
• Orkney's Countryside en Scapa Flow
• De St. Magnuskathedraal
• Skara Brae en Skail House

Scapa Flow is een oude maritieme watermassa uit de Vikingtijd. Het biedt toegang tot de Noordzee en de Atlantische Oceaan, terwijl het wordt beschut door een reeks eilanden. <readmore>[READ MORE]</readmore> Tijdens een MSC Cruises-excursie vertelt uw gids fascinerende oorlogsverhalen van de Britse marinevloot. U ontdekt de dramatische kliffen van Orkney, oude steencirkels en een kleine kapel gebouwd door Italiaanse krijgsgevangenen als symbool van hoop en vrede.

St Magnus Cathedral, de noordelijkste kathedraal van Groot-Brittannië, domineert de bescheiden skyline van Kirkwall. Dit 12e-eeuwse gebouw van rode zandsteen staat liefkozend bekend als het 'Licht van het Noorden' en is een excursiepunt van MSC Cruises. Gebouwd in 1137 in Romaanse stijl, werd St Magnus opgericht door de Viking Earl Rögnvald. Deze architectonische prestatie toont glas-in-loodramen en opvallende kolommen, waardoor het een koninklijke pracht krijgt.

Het vasteland, het grootste eiland in de Orkney-archipel, is de thuisbasis van de meest complete neolithische nederzetting van Europa, de Skara Brae. Tijdens een MSC Excursie bezoekt u acht stenen woningen, waarvan sommige dateren uit 3180 voor Christus. Deze UNESCO-werelderfgoedlocatie heeft een verzameling verbazingwekkende artefacten, waaronder gereedschappen, kralen en aardewerk. Bezoek in de buurt Skaill House, een herenhuis uit 1620, waar u kunt genieten van het adembenemende panorama van de baai.

 

Cruises van / naar Kirkwall (Orkney eilanden) in 2023

Excursies en activiteiten Kirkwall (Orkney eilanden)