Fort Dauphin

Cruise to Fort Dauphin, Madagascar | MSC Cruises

Een natuurreservaat om te ontdekken

Een MSC cruise naar het zuiden van Afrika brengt u tot aan het zuidelijkste punt van het mooie eiland Madagaskar. Het schip zal aanmeren in Fort Dauphin (Tolagnaro). Zoals blijkt uit de overblijfselen van twee havens – één Portugese en één Franse – bewaakte Fort Dauphin dit deel van de kust, van waaruit schepen eeuwenlang, wel 500 jaar lang, naar India voeren.

De koloniale naam van Tolagnaro en de Franse straatnamen onthullen de Franse oorsprongvan deze kleine haven, welke dateert uit de 17e eeuw. Tegenwoordig is Fort Dauphinvooral het startpunt voor natuurexcursies aangeboden door MSC cruises.

Enkele bezienswaardigheden die u niet mag missen tijdens een vakantie in Fort Dauphin zijn de Saiadi botanische tuinen en het botanische en zoölogische gebied Nahampoina (nu officieel een reservaat). Het ligt binnen 10 kilometer van de stad en u kunt er de overblijfselen van de oorspronkelijke flora van Madagaskar bewonderen, evenals de lokale dieren zoals schildpadden en andere reptielen, en natuurlijk de schattige maki's.

Een andere excursie brengt u ongeveer 85 km van Fort Dauphin naar het privéreservaat Berenty. Het bevindt zich aan de oevers van de rivier Mandrare, en is misschien het bekendste beschermde gebied van Madagaskar.

De voornaamste bezienswaardigheden van dit natuurreservaat zijn natuurlijk de maki's, waarvan er honderden zijn, maar u zult er ook vliegende honden en andere dieren zien terwijl u, volledig veilig, op de paden van het reservaat wandelt.

Een andere fascinerende plek om te bezoeken op een meer avontuurlijke excursie is de Baie des Galions (de baai van Ranofotsy), waar u zich kunt inbeelden hoe de met kruiden en schatten geladen zeilschepen in de 17e eeuw langs het strand van Fort Dauphin voeren.

Cruises van / naar Fort Dauphin in 2023

Excursies en activiteiten Fort Dauphin