Lüderitz

Luderitz Cruise

De kleurrijke huizen uit de vroege 20e eeuw

Tijdens uw MSC cruise naar het zuiden van Afrika zult u versteld staan van de stad Lüderitz,, langs de Namibische kust. Het zal voelen alsof u een Duits dorp uit de vroege 20e eeuw in het midden van Afrika bezoekt.

Het uitzicht op het dorre profiel van de Hunnenbergen achter de helder of subtiel gekleurde huizen van de stad en de grote hoeveelheden zand op de straten geeft een vreemd gevoel. Zodra u van uw cruiseschip afkomt, is de voor de hand liggende plek om een excursie op het land te beginnen de kleine, lutherse Felsenkirche (1912), vlak bij het imposante Goerke Haus, een prestigieuze residentie daterend uit 1910, ontworpen door de architect Otto Ertl.

Tegenwoordig is het eigendom van een mijnbedrijf. Duitse kolonisten trokken naar Namibië voor de diamanten en bouwden er ook een spoorwegstation (nu gesloten), een postkantoor, compleet met een klokkentoren en commerciële gebouwen zoals de Krabbenhoft und Lampe. In Lüderitz kunt u het dorp bezoeken en ontspannen op de plekken aan de zee die uitzicht bieden op de ijzige wateren van de Atlantische Oceaan en de vissersboten die zijn aangemeerd in de smalle haven, of op een excursiegaan landinwaarts.

Op slechts 10 kilometer van Lüderitz vindt u een spookstad: Kolmanskop. Als u Lüderitz vreemd vond, zult u deze reeks gebouwen die door de woestijn zijn verslonden nog eigenaardiger vinden. Alles is surrealistisch, het begint al bij het bord met de naam van het dorp zonder inwoners. Het is de ideale setting voor dramatische fotosessies of apocalyptische films.

Voordat het dorp 50 jaar geleden werd verlaten, was het een drukke plaats gedurende de Namibische diamantenkoorts en was het groter dan Lüderitz zelf. De huizen van Kolmanskop, nu verslonden door de duinen, zijn een bezienswaardigheid geworden die uw MSC cruise tot een onvergetelijke reis maken.

Cruises van / naar Luderitz in 2023

Excursies en activiteiten Luderitz