Rio de Janeiro

Rio de Janeiro Cruise

Een stad met duizenden gezichten

Zoals u op uw cruise op de Atlantische Oceaan met MSC Cruises zal zien, is Rio de Janeiro door zijn ligging aan de zuidelijke oever van de prachtige Baai van Guanabara, zonder enige twijfel een van de mooiste decors van de wereld.
Rio de Janeiro, uitgestrekt over 20 km langs een alluviale strook, is gelegen tussen een azuurblauwe zee en beboste bergen. De straten en gebouwen van de stad vormen zich rond de uitlopers van de bergketen die het decor biedt en in de baai vindt u vele rotsachtige eilandjes omzoomd met wit zand.

De luchtbeeldenvan Rio zijn adembenemend, en zelfs de betonnen wolkenkrabbers die de skyline van de stad domineren dragen bij aan de schoonheid. Als de voormalige hoofdstad van Brazilië en nu de op een na grootste stad, heeft Rio een opmerkelijk architecturaal erfgoed, enkele van de beste musea en galeries van het land, uitstekende restaurants en een bruisend nachtleven, en uiteraard de legendarische stranden. Een excursie aan wal tijdens uw MSC Zuid-Amerika cruise biedt u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Pão de Açúcar.

De Suikerbroodbergbevindt zich waar de Guanabara-baai met de Atlantische Oceaan samenkomt. De naam doet denken aan de gelijkenis met kegels, de vorm waarin suiker ooit werd verkocht. Het kan ook een woordspeling zijn op het Inheemse Tamoya-woord ‘Pau-nh-Açuquá’, wat ‘hoge, puntige of afgelegen heuvel’ betekent. Bovenop de Corcovado-berg staat het Art Deco standbeeld van Cristo Redentor (Christus de Verlosser), met uitgestrekte armen als welkom, 30 m hoog en meer dan 1000 ton zwaar. Het was de bedoeling dat het voltooid zou zijn voor het honderdjarige jubileum van de onafhankelijkheid van Brazilië in 1922, maar in realiteit werd het pas in 1931 voltooid.

Bij helder weer is er nog veel te bewonderen: het klimmen naar het standbeeld is een geweldige ervaring, waarbij Rio en deGuanabara-baai volledig zichtbaar zijn.

Cruises vanaf/naar Rio de Jainero in 2021

Excursies & Activiteiten

Haven bereiken

Vanaf de Internationale luchthaven Antonio Carlos Jobim (Galeão) 
Als u met de auto komt, verlaat u de luchthaven en slaat u linksaf de Avenida Vinte de Janeiro op. Sla vervolgens opnieuw linksaf naar Saída Aeroporto en sla scherp linksaf naar Avenida Vinte de Janeiro. Houd rechts aan om op de Avenida Vinte de Janeiro te blijven en sla dan rechtsaf naar de Estrada do Galeão. Rijd verder op de Ponte do Galeão en neem de oprit met de borden L. Vermelha/Centro. Sla linksaf naar de Via Expressa Presidente João Goulart en neem vervolgens de afslag aan de linkerkant naar Centro/Copacabana. De weg gaat over in de Viaduto do Gasômetro. Neem de afslag Tijuca/Tn. Rebouças. Sla lichtjes linksaf naar de Via Binário do Porto en rijd verder naar de Avenida Venezuela, gevolgd door de Rua Sacadura Cabral en Praça Mauá. Sla linksaf naar de Avenida Rio Branco en vervolgens rechtsaf om op de Avenida Rio Branco te blijven. Pier Mauá ligt aan uw linkerhand. De haven ligt op ongeveer 23 km van de luchthaven, maar neem ruim de tijd voor uw reis, aangezien onderhoudswerkzaamheden aan de weg vertragingen kunnen veroorzaken. Er zijn taxi's, particuliere auto's en een busdienst beschikbaar om u van de luchthaven naar Pier Mauá te brengen. De reis duurt ongeveer 40 minuten, afhankelijk van het verkeer. 

Vanaf Santos Dumont luchthaven
Met de auto gaat u vanaf de luchthaven richting Praça Senador Salgado Filho. Sla linksaf om op Praça Senador Salgado Filho te blijven en sla vervolgens rechtsaf naar de Avenida Marechal Câmara, gevolgd door een flauwe bocht naar links naar de Avenida Marechal Câmara zelf. Sla linksaf naar de Avenida Franklin Roosevelt en rij verder naar de Avenida Presidente Wilson. Sla dan rechtsaf naar de Avenida Rio Branco en opnieuw rechtsaf om op de Avenida Rio Branco te blijven. Pier Mauá ligt dan aan uw linkerhand. De haven ligt op slechts 5 km van de luchthaven, maar laat voldoende tijd voor uw reis, aangezien onderhoudswerkzaamheden aan de weg vertragingen kunnen veroorzaken. Taxi's, particuliere auto's en een busdienst zijn beschikbaar om u van de luchthaven naar Pier Mauá te brengen. De reis duurt ongeveer 10 minuten, afhankelijk van het verkeer. Transfers worden niet verstrekt, tenzij vooraf geboekt bij MSC Cruises.