MENSEN

MSC Cruises is een op mensen gericht bedrijf met tienduizenden mensen over de hele wereld. Bijna 80% werkt aan boord van onze schepen.

 

Lees ons laatste duurzaamheidsrapport:


Duurzaamheidsverslag 2021

 

Lees ook onze eerdere rapporten:

 

Duurzaamheidsverslag 2020

Duurzaamheidsverslag 2019

Gezondheid en Veiligheid

Veiligheidstraining voor alle bemanningsleden is verplicht met aanvullende, meer gedetailleerde training die specifiek is voor elke rol. Een team van vlootveiligheidstrainers van de afdeling Crisisrespons aan de kust is verantwoordelijk voor het standaardiseren, monitoren, beoordelen en indien nodig corrigeren van de veiligheidsactiviteiten aan boord.

Bij het aan boord gaan, en voordat het schip vertrekt, moeten alle passagiers een veiligheidsoefening bijwonen.

 

Elke passagier heeft een cruisekaart of polsbandje bij zich om 'in te checken' bij een verzamelstation, met het Muster Evacuation Monitoring Protocol System dat bijhoudt wanneer passagiers aan boord zijn of wanneer ze van boord gaan. Dit protocol bevat ook informatie over mensen met speciale behoeften die in geval van nood mogelijk aanvullende ondersteuning nodig hebben.

Als reactie op COVID-19 is een uitgebreide reeks operationele procedures ontwikkeld die voortbouwen op de reeds strenge gezondheids- en veiligheidsmaatregelen die al lang gelden aan boord van onze schepen.

 

Het protocol werd ontworpen door interne specialisten op verschillende gebieden en we werden bijgestaan door een deskundig extern adviesbureau, en door overleg met onze Blue Ribbon COVID-19 Expert Group.
 
MSC Cruises installeerde als eerste cruiserederij ter wereld een nieuw en geavanceerd sanitaire systeem met innovatieve technologie, Safe Air genaamd, om de kwaliteit en netheid van de lucht aan boord voor onze gasten en bemanning nog verder te verbeteren. Safe Air werd geïnstalleerd op de MSC Seashore, die in juli 2021 in de vaart kwam. Het systeem is gebaseerd op UV-C lamptechnologie, waarbij ultraviolette stralen worden gebruikt om luchtverontreinigende stoffen zoals virussen, bacteriën en schimmels te vernietigen.

Onze veiligheidsprocedures zijn specifiek ontworpen om de IMO en International Safety Management (ISM) Code-voorschriften aanzienlijk te overtreffen en we cultiveren een cultuur waarin onze hele bemanning directe verantwoordelijkheid heeft voor veiligheid.

Gezondheid en Veiligheid

Welzijn, opleiding en ontwikkeling van werknemers

De pandemie bleef gevolgen hebben voor de hervatting van de activiteiten in heel 2021 en creëerde uitdagingen voor de bemanning en de bemanningsactiviteiten. Wij hebben steun verleend aan de 16.729 bemanningsleden die in 2021 aan boord waren en aan degenen die thuis vastzaten en niet konden werken.

 

De meeste initiële training van medewerkers aan boord vindt plaats in onze speciale trainingsfaciliteiten voor de bemanning over de hele wereld, waardoor training in gesimuleerde omgevingen mogelijk is met dezelfde apparatuur als op onze schepen.

In 2021 is het gebruik van onze uitgebreide bibliotheek van eLearning-materiaal met 23% gestegen ten opzichte van 2020, met 749 mensen die actief gebruikmaken van het leerplatform. De middelen omvatten e-boeken, audiotraining en opgenomen klassikale sessies. Meer dan 3 600 boeken werden van het platform gedownload.

 

Met complexe technische uitrusting aan boord ondergaan dek- en motorteams een uitgebreide technische training en certificering, in overeenstemming met alle toepasselijke nationale en internationale regels en voorschriften en in overeenstemming met de International Convention on Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarers (STCW).Of ze nu op de brug werken, in de machinekamer, in de horeca of in een ondersteunende rol aan land, al onze mensen krijgen de opleiding die ze nodig hebben om uitzonderlijk werk te kunnen doen.
 
 
 

Welzijn, opleiding en ontwikkeling van werknemers

Diversiteit en inclusie

Succesvolle stappen hebben geleid tot meer diversiteit, met name op de Deck-afdeling, door nieuwe functionarissen van verschillende nationaliteiten in dienst te nemen.

Op dit moment is 54% van onze medewerkers aan wal en 18% van de bemanning aan boord vrouwelijk. Ons uitbreidingsplan houdt in dat we tienduizenden bemanningsleden moeten rekruteren en we zullen van deze gelegenheid gebruik maken om de gendergelijkheid op alle gebieden van onze activiteiten te verbeteren. We hebben ons ertoe verbonden om de komende vier jaar in onze vloot gendergelijkheid te bereiken.

Onze gastgerichte bemanning krijgt training over cultureel bewustzijn en gevoeligheid voor verschillende groepen, inclusief mensen met een handicap.

Met 120 nationaliteiten in het hele bedrijf hebben we een echt internationaal personeelsbestand dat elk credo, elke kleur en achtergrond vertegenwoordigt.
 
 
 

Diversiteit en inclusie

DE KOERS NAAR EEN DUURZAME TOEKOMST BEPALEN

Duurzaamheid betekent voor ons het beschermen van het milieu, het ondersteunen van de mensen die bij ons werken en ervoor kiezen om met ons te reizen,
evenals de gemeenschappen en plaatsen die we bezoeken en waarmee we zaken doen.

Ontdek ons duurzaamheidsprogramma dat rond vier belangrijke pijlers is georganiseerd: Planeet, Mensen, Plaatsen en Aanbesteding.