AANBESTEDING

Van grote mechanische onderdelen voor onze schepen en ingrediënten om duizenden mensen tegelijk te voeden tot de kleinste details, zoals toiletartikelen, en medische artikelen, er wordt een enorme hoeveelheid benodigdheden aangekocht voor onze vloot, bemanning en gasten.

Het beheer van milieu-, sociale en ethische kwesties in onze toeleveringsketen is van cruciaal belang, en deze problematiek wordt op elk moment en onderdeel van de aankoop op een gedegen manier aangepakt.

 

Lees ons laatste duurzaamheidsrapport:


Duurzaamheidsverslag 2021

 

Lees ook onze eerdere rapporten:

 

Duurzaamheidsverslag 2020

Duurzaamheidsverslag 2019

Verminderen van milieu-impact

We werken samen met onze leveranciers om de milieunormen te verhogen. Alle medewerkers die betrokken zijn bij een aankoop-, inkoop- en contracteringsactiviteit moeten zich inzetten om onze leveranciers bewust te maken van de manier waarop ze eventuele milieueffecten in verband met hun productieketen, werking en eindproducten kunnen verminderen.

Dit omvat het verminderen van het energieverbruik, het verminderen van het gebruik van plastic, het voorkomen van lucht-, grond- en watervervuiling, het veilig behandelen, opslaan en verwijderen van chemicaliën en gevaarlijk afval, en ervoor zorgen dat werknemers en medewerkers die met gevaarlijk afval omgaan, voldoende zijn opgeleid.

Ons inkoopteam blijft zoeken naar mogelijkheden om onze systemen en processen efficiënter en duurzamer te maken.
 
 

Verminderen van milieu-impact

Carbon Neutral | MSC Cruises

Vermindering van de afhankelijkheid van plastic

Ondertekende MSC Cruises het Single Use Plastic Charter van de UK Chamber of Shipping. Dit verplicht het bedrijf, samen met andere ondertekenaars, om plastic voor eenmalig gebruik uit te bannen.

In 2019 hadden we al aangekondigd 97 miljoen plastic items voor eenmalig gebruik uit onze scheepsactiviteiten te elimineren. In 2020 en 2021 hebben wij een aantal plastic bevattende wegwerpartikelen ingevoerd in verband met uitgebreide COVID-19-tests aan boord van bemanning en gasten. Zodra deze nieuwe maatregelen zijn afgelost, verwachten we het plastic voor eenmalig gebruik te kunnen terugbrengen tot het niveau van 2019.

 
Wij blijven samenwerken met onze toeleveringsketen om plasticvrije alternatieven te zoeken voor producten en verpakkingen.
 
 
 
 

Vermindering van de afhankelijkheid van plastic

Eliminating single-use plastics | MSC Cruises

Comité voor duurzame aankopen

In 2021 hebben we een nieuwe commissie in het leven geroepen die ervoor moet zorgen dat onze aanpak van inkoop een positieve impact heeft op de samenleving en de schade aan het milieu tot een minimum beperkt.

 

Een deel van de opdracht van de commissie is onze aanpak te standaardiseren, zodat we in ons hele bedrijf vergelijkbare KPI's kunnen gebruiken. Zo introduceren we bijvoorbeeld best practice-benaderingen die inhouden dat de teams die voedsel en dranken inkopen op een vergelijkbare manier te werk gaan als onze technische inkoopteams.

 

Wij blijven zoeken naar manieren om de uitgebreide logistiek die nodig is voor de tijdige levering van producten aan onze schepen, te vereenvoudigen.
 

Comité voor duurzame aankopen

DE KOERS NAAR EEN DUURZAME TOEKOMST BEPALEN

Duurzaamheid betekent voor ons het beschermen van het milieu, het ondersteunen van de mensen die bij ons werken en ervoor kiezen om met ons te reizen,
evenals de gemeenschappen en plaatsen die we bezoeken en waarmee we zaken doen.

Ontdek ons duurzaamheidsprogramma dat rond vier belangrijke pijlers is georganiseerd: Planeet, Mensen, Plaatsen en Aanbesteding.