AANBESTEDING

Van grote mechanische onderdelen voor onze schepen en ingrediënten om duizenden mensen tegelijk te voeden tot de kleinste details, zoals toiletartikelen, en medische artikelen, er wordt een enorme hoeveelheid benodigdheden aangekocht voor onze vloot, bemanning en gasten.

Het beheer van milieu-, sociale en ethische kwesties in onze toeleveringsketen is van cruciaal belang, en deze problematiek wordt op elk moment en onderdeel van de aankoop op een gedegen manier aangepakt.

 

Lees onze duurzaamheidsrapporten:

Verminderen van milieu-impact

We werken samen met onze leveranciers om de milieunormen te verhogen. Alle medewerkers die betrokken zijn bij een aankoop-, inkoop- en contracteringsactiviteit moeten zich inzetten om onze leveranciers bewust te maken van de manier waarop ze eventuele milieueffecten in verband met hun productieketen, werking en eindproducten kunnen verminderen.

Dit omvat het verminderen van het energieverbruik, het verminderen van het gebruik van plastic, het voorkomen van lucht-, grond- en watervervuiling, het veilig behandelen, opslaan en verwijderen van chemicaliën en gevaarlijk afval, en ervoor zorgen dat werknemers en medewerkers die met gevaarlijk afval omgaan, voldoende zijn opgeleid.

In 2019 hebben we meer dan 420 ton kabeljauw en heek vervangen door een door de Marine Stewardship Council gecertificeerde duurzame bron van vis en schaal- en schelpdieren.
 
 

Verminderen van milieu-impact

Carbon Neutral | MSC Cruises

Vermindering van de afhankelijkheid van plastic

In november 2020 ondertekende MSC Cruises het Single Use Plastic Charter van de UK Chamber of Shipping. Dit verplicht het bedrijf, samen met 28 andere ondertekenaars, om plastic voor eenmalig gebruik uit te bannen.

In 2019 hadden we al aangekondigd 97 miljoen plastic items voor eenmalig gebruik uit onze scheepsactiviteiten te elimineren. In 2020 introduceerden we echter een aantal wegwerpartikelen die plastic bevatten om de veiligheid van bemanning en gasten te blijven garanderen in lijn met ons strikte gezondheids- en veiligheidsprotocol. Dit omvatte: het gebruik van aanzienlijke hoeveelheden persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE); het serveren van lunchpakketten aan bemanningsleden in quarantaine; en materialen die het resultaat zijn van onze testprocedures.

Wij verwachten echter niet dat dit van invloed zal zijn op onze langetermijnverbintenis, aangezien wij voor de lange termijn alternatieven zonder plastic zoeken, met strikte procedures om ervoor te zorgen dat alle plastic artikelen of verpakkingen voor eenmalig gebruik volledig gerechtvaardigd zijn, met bewijs dat er geen levensvatbare alternatieven beschikbaar zijn.
 
Wij blijven samenwerken met onze toeleveringsketen om plasticvrije alternatieven te zoeken voor producten en verpakkingen.
 
 
 
 

Vermindering van de afhankelijkheid van plastic

Eliminating single-use plastics | MSC Cruises

Bevordering van lokale incoop

Ons programma, ‘Local as First Choice’, heeft tot doel onze inkoopactiviteiten te lokaliseren en het levensonderhoud van de lokale gemeenschap te ondersteunen. Hoewel de voordelen van lokale inkoop duidelijk zijn als het om vers voedsel gaat, zijn er ook voordelen voor non-foodproducten, aangezien het de afstand die items moeten afleggen voordat ze ons bereiken, vermindert, waardoor de CO2-uitstoot wordt verlaagd.

In 2019 werd ongeveer 80% van de etenswaren en dranken lokaal ingekocht, dichtbij waar de schepen opereren.
 

Bevordering van lokale incoop

EEN DUURZAME TOEKOMST IN KAART BRENGEN

Duurzaamheid betekent voor ons het beschermen van het milieu, het ondersteunen van de mensen die bij ons werken en ervoor kiezen om met ons te reizen,
evenals de gemeenschappen en plaatsen die we bezoeken en waarmee we zaken doen.

Ontdek ons duurzaamheidsprogramma dat rond vier belangrijke pijlers is georganiseerd: Planeet, Mensen, Plaatsen en Aanbesteding.