Niklas Ekstedt chef | MSC Cruises

Niklas Ekstedt Chef’s Garden Kitchen op MSC World Europa

De volle smaak van de natuur op tafel brengen
De meermaals bekroonde Zweedse chef-kok, tv-persoonlijkheid en auteur met Michelin-sterren brengt zijn baanbrekende analoge keuken naar de golven met de Chef's Garden Kitchen op MSC World Europa.

De keuken van Niklas Ekstedt: waar het voorouderlijke samenkomt met het moderne

Niklas is geboren in Järpen, een stad aan het meer. Hij heeft een sterke band met de natuur om zich heen en vindt nog steeds inspiratie voor veel van zijn gerechten in de buitenlucht.
Na zijn koksopleiding reisde hij internationaal om zijn vaardigheden aan te scherpen bij enkele van de grootste sterren van de moderne creatieve keuken: the Adrias’ at El Bulli en Charlie Trotter in Chicago.
Toen hij in 1999 terugkeerde naar Zweden, opende hij op 21-jarige leeftijd zijn eerste restaurant Niklas, dat vrijwel onmiddellijk veel bijval en prijzen kreeg. Een tweede restaurant en zijn eerste tv-programma volgden.
In 2008 verhuisde Niklas naar Stockholm om Restaurant 1900 over te nemen en vond hij zichzelf opnieuw uit. Hij leefde zonder elektriciteit of gas in een houten hut in de archipel van Stockholm en herontdekte de Scandinavische voorouderlijke kook- en conserveringstechnieken.
Alles wat hij leerde zorgde voor een geheel nieuwe ervaring, het met Michelin-sterren bekroonde Ekstedt in Stockholm, wat leidde tot een nog grotere bekendheid en zijn eerste restaurant buiten Zweden, Ekstedt at the Yard in Londen.

Ontdek meer over MSC World Europa

De keuken van Niklas Ekstedt: waar het voorouderlijke samenkomt met het moderne

Niklas Ekstedt chef | MSC Cruises

Chef’s Garden Kitchen on MSC World Europa

Niklas' creativiteit bracht hem op een unieke reis die u nu kunt delen in de Chef's Garden Kitchen op MSC World Europa. Comfortabel zittend in de eerste hydroponische tuin op zee, wordt u getrakteerd op een unieke ervaring. U kijkt uit over het panoramische uitzicht op zee of ziet hoe de chef-kok Ekstedts buitengewone creaties bereidt in een open keuken.

Niklas Ekstedt moderniseert de keuken met kunst en niet met technologie en combineert traditionele Scandinavische kook- en conserveringstechnieken met verbazingwekkend creatieve combinaties van uiterst verse seizoensgebonden ingrediënten. Hoogtepunten van het menu zijn ceviche van sint-jakobsschelp, ingelegde koolrabi, spar, lingonbessen, grapefruit of als hoofdgerecht geschroeide Langoustine staarten, wortels, vingerlimoen, geïnfuseerde bouillon, afgerond met een dessert van meringue, duindoorn, witte chocolade en verbena.

Als brug tussen de voorouderlijke noordse keuken en moderne technieken biedt Chef's Garden Kitchen u een onuitwisbare smaakervaring.

Boek uw cruise

Chef’s Garden Kitchen on MSC World Europa

Niklas Ekstedt chef | MSC Cruises