Bagage

Bagagelimiet per persoon

Elke gast mag maximaal het volgende inchecken (betreft cruise)

 

  • twee koffers per persoon * (maximaal 90x75x43 cm groot en 23 kg per bagage-item)
  • twee stuks handbagage per persoon * (met een maximale grootte van 56x45x25 cm en een gewicht van 23 kg per bagage-item).

 

De maximale hoeveelheid bagage in elke hut mag niet meer bedragen dan 100 kg en / of 8 stuks in totaal voor alle passagiers in dezelfde hut.
Bagage die de toegestane hoeveelheid overschrijdt, wordt niet geaccepteerd bij het inchecken.
Gasten die deze limieten overschrijden, worden uitgenodigd om op het moment van boeken rechtstreeks of via hun reisagent contact op te nemen met MSC Cruises voor informatie over het afzonderlijk verzenden van extra bagage via vrachtverzendig, tegen betaling.

 * Controleer uw cruiseticket voor meer informatie.

Items om in de handbagage te houden

Reisdocumenten en paspoort, geld, sieraden en andere kostbare items, medicijnen, luiers en andere items die u mogelijk op korte termijn nodig heeft.
 
NB: Voorwerpen die als kwetsbaar, persoonlijk en / of waardevol worden beschouwd, mogen alleen als handbagage worden vervoerd, aangezien MSC Cruises niet aansprakelijk kan worden gesteld voor schade of verlies. Zorg ervoor dat u uw ID / paspoort en alle incheckdocumenten bij de hand hebt. Waardevolle bagage en verzekering: let op: bagage reist op eigen risico. Verzekering kan worden afgesloten via MSC Cruises, algemene voorwaarden zijn van toepassing.
 

Items verboden aan boord

Port Security heeft de plicht gasten en bagage te doorzoeken om elk item dat internationaal bekend staat als gevaarlijk, voor de veiligheid en beveiliging van gasten, bemanning en schip, in beslag te nemen. Dergelijke artikelen worden in beslag genomen en niet geretourneerd. Alcohol, vuurwapens, scherpe voorwerpen zoals messen en scharen, brandbaar en explosief materiaal, items met verwarmingselementen of open vuur (bijv. Strijkijzers, waterkokers, flessenwarmers, kookplaten, kaarsen, wierook) en drones. Als explosief materiaal, wapens of illegale drugs worden gedetecteerd, wordt de politie onmiddellijk gewaarschuwd.  MSC Cruises zal toegang weigeren aan gasten die zich niet aan deze verplichte voorschriften houden. In het belang van de gezondheid en veiligheid mogen dranken en voedsel (inclusief gedeeltelijk gegeten of zelfgemaakte producten) ook niet aan boord worden gebracht. Uitzondering: droog, verpakt en commercieel geproduceerd voedsel.

Items die u thuis kunt laten

Wat kunt u beter thuis laten: handdoeken voor het zwembad of een haardroger (u zult deze vinden in uw hut). (sigaretten, zonnecrème of beautyproducten zijn verkrijgbaar in de winkels aan boord).

Kinderwagens en rolstoelen

Kinderwagens en rolstoelen zijn altijd toegestaan aan boord, maar dienen worden aangemeld op het moment van boeken. Rolstoelen zijn beschikbaar op alle schepen in de MSC Cruises-vloot, voor gebruik tijdens het in- en ontschepen of in geval van nood en kunnen aan boord worden geleend. Het is niet mogelijk om een rolstoel van het schip te gebruiken tijdens excursies aan wal.

Luchttransport en verloren bagage

Als u per vliegtuig naar uw vertrekhaven reist, controleer dan de grootte en gewichtsbeperkingen van uw bagage. Luchtvaartmaatschappijen behouden zich het recht voor om kosten in rekening te brengen. MSC Cruises aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor problemen die optreden tijdens vertrek of aankomst op de luchthaven.

 

In het ongelukkige geval van een bagageafhandelingsfout door de luchtvaartmaatschappij, bieden wij een bagageherstelservice. In samenwerking met de Lost & Found-kantoren van elke luchthaven zullen we er alles aan doen om uw bagage te volgen en, indien mogelijk, deze rechtstreeks naar het schip te laten verzenden in een van de volgende havens. Om u te helpen verloren bagage op de meest efficiënte manier op te sporen, vragen wij u een kopie van de P.I.R. (Property Irregularity Report) opgesteld bij het Lost & Found kantoor van de luchthaven, waar u de bagage als vermist hebt opgegeven.

 

Beheer van bagage tijdens het in- en ontschepen

Voorafgaand aan het bereiken van de cruiseterminal wordt gasten geadviseerd om hun bagage te labelen met behulp van de kofferlabels die u bij de cruiseticket heeft ontvangen en deze aan MSC Cruises personeel bij de terminal te overhandigen. Bagage wordt zo spoedig mogelijk na het inschepen, bij uw hut afgeleverd.

 

Een dag voor het einde van elke cruise ontvangen gasten direct in hun hut de ontschepingsprocedures en bagagelabels. Zet uw gelabelde bagage,de nacht voor het ontschepen in de gang. De bagage wordt opgehaald en direct in de terminalgebouw afgeleverd tijdens ontscheping. Houd er rekening mee dat het inschepings- en ontschepingsproces van de bagage per haven kan variëren.

 

Verloren bagage of persoonlijke bezittingen

MSC Cruises, haar werknemers en agenten aanvaarden geen verantwoordelijkheid voor verlies, beschadiging of diefstal van bagage of persoonlijke bezittingen van gasten. De verantwoordelijkheid van MSC Cruises met betrekking tot verloren, beschadigde of niet-bezorgde bagage wordt uitgelegd in de vervoersvoorwaarden. In geval van verlies of beschadiging van bagage of persoonlijke bezittingen, dient een vertegenwoordiger van MSC Cruises onmiddellijk op de hoogte te worden gebracht. MSC Cruises adviseert ten zeerste om een reisverzekering af te sluiten.