Lange cruises in de herfst. Tijdreizen herontdekt.

Augustus 2022

 

Beleef de Middellandse Zee met twaalfdaagse cruises. Van Jeruzalem tot Casablanca, van Marseille tot Istanbul: het juiste seizoen om de schatten van de kunst, de legenden, de pleziertjes van het leven te ontdekken.

 

Wat is er waardevoller dan tijd? Het lijkt er nooit van genoeg te zijn in ons leven. Zelfs op vakantie lijkt het soms alsof we iets missen. De lange cruises in de herfst van MSC Cruises zijn de perfecte gelegenheid om fascinerende, stress-vrije en aangename reizen te ervaren. 
Routes van twaalf dagen, met uitgebreide stops op de belangrijkste bestemmingen. En tijdens het zeilen, de juiste hoeveelheid tijd om uzelf te verwennen: een romantisch ontbijt op het balkon van de suite, zonnebaden bij het zwembad, een regenererende massage, een speciale lunch, een feest onder de sterrenhemel. 

 

 

MSC Lirica. Van Genua naar het Oosten. 

Na een aperitiefje in Portofino komen we aan voor het Colosseum van Rome en gooien we een muntje in de Trevifontein. In Messina bewonderen we de fantastische mechanische klok van de kathedraal met tientallen verhalen en geanimeerde personages. Rhodos is de stad van de mythische Kolossus en de prachtige baai van Lindos; het is een schitterende ervaring om de Akropolis te beklimmen op de rug van ezels. In Cyprus een duik in het kristalheldere water van Pissouri Beach, proosten met de lokale wijn. De Jeruzalem-etappe brengt ons naar een van 's werelds rijkste steden in de geschiedenis of naar de oevers van de Dode Zee om (bijna) op het zoute water te "wandelen". Dwalend in Heraklion betreden we de overblijfselen van het paleis van Knossos waar de gemene Minotaurus die door Theseus werd gedood, in het labyrint gevangen werd gehouden. 

 

MSC Fantasia. Van Trieste naar Turkije.

We vertrekken van het prachtige Piazza dell 'Unità d'Italia aan zee na een koffie te hebben gedronken in één van de bars waar de schrijver James Joyce kwam tijdens het schrijven van Ulysses. In Zadar worden we betoverd door het zeeorgel; zeven treden en 35 pijpen die, gekruist door de golven van de zee, prachtige symfonieën voortbrengen. De steegjes van Bari Vecchia zijn een voortdurende verrassing zoals de Sassi di Matera of de Trulli di Alberobello. Het Parthenon van Athene is één van de wereldwonderen die men minstens één keer in zijn leven moet bezoeken. De landing in Izmir brengt ons naar Efeze, waar zich de Bibliotheek van Celsus, de Thermen en een prachtig Amfitheater bevinden. Istanbul is de stad die zweeft tussen Azië en Europa, betoverend met de Hagia Sophia, het Topkapi Paleis, de Grand Bazaar. Laatste halte, Corfu, waar Odysseus in de Odyssee van Homerus verliefd wordt op Nausicaa. Het Achilleion is het museum gewijd aan prinses Sissi die op dit eiland de vreugde van het leven vond. 

 

Met MSC Magnifica naar Marokko 

Een unieke route die ons ook zal toelaten om de de Straat van Gibraltar over te steken. Het Aquarium van Genua is een prachtige reis om de zee en haar schepsels te ontdekken. Barcelona is de triomf van de mediterrane levensvreugde. De Ramblas is een openluchttheater, de Gotische wijk een reis door de tijd, de Boqueria-markt een levendige tentoonstelling van groenten en fruit die een museum waardig is. In Casablanca blijven we sprakeloos achter voor de Hassan II Moskee; de 220 meter hoge minaret projecteert een lichtstraal richting Mekka. In Santa Cruz de Tenerife gaan wij winkelen in de Mercado de Africa en bewonderen wij het Palmetum met 500 soorten palmbomen uit de hele wereld. Met de kabelbaan bereiken we de Jardim Tropical in Funchal om een spectaculair panorama te bewonderen. We keren terug naar de kust met de Carros de cesto, een rieten slee die tijdens de afdaling wordt vastgehouden door zeer stevige bestuurders. In Malaga bezoeken we het Picasso-museum en genieten we van een hapje heerlijke tapas en wijn van de Costa Sol. Marseille herbergt het eiland Montecristo, de oude haven en de Notre Dame de la Garde, het gouden standbeeld dat de stad domineert.