ONTDEK DE GEHEIMEN VAN ONS BUFFET MET DE HEER M. STOJOVIC, BUFFETMANAGER OP MSC GRANDIOSA

Maart 2022

 

Laten we beginnen met een kleine introductie. Vertel ons iets over uw afkomst, uw studies, uw vervoerder en uw huidige functie bij MSC Cruises.


"Ik ben geboren in de stad Bar, Montenegro, in 1985. Ik heb een bachelor in toerisme behaald en was in 2004 toegetreden tot de grote MSC-familie. Ik begon als ober en nu ben ik Buffet Manager aan boord van de MSC Grandiosa."

Buffetten zijn een van de karakteristieke kenmerken van een cruise, onze gasten gaan er op verschillende momenten van de dag heen. Hoe ontwikkelt het culinaire aanbod van het buffet zich op de verschillende momenten van de dag, aangezien het buffet vele uren per dag open is?


“Het Buffet Restaurant is het hart en de ziel van het schip, elke gast bezoekt tijdens de cruise minstens één keer het buffet restaurant. De producten die wij aanbieden zijn afhankelijk van veel factoren, zoals waar de meeste gasten vandaan komen, hoeveel gezinnen er met ons meevaren en natuurlijk de seizoensproducten. Op de MSC Grandiosa, tijdens Middellandse Zee cruises, is het buffet slechts 5 uur per dag gesloten, aangezien het non-stop service biedt van 06.30 uur tot 01.30 uur met een dagelijks wisselend menu voor ontbijt, lunch, afternoon tea, diner en late night snacks."

Hoeveel mensen werken er aan het buffet, niet alleen het bedienen en begeleiden van de gasten maar ook achter de schermen? Hoe zorgt u voor een onberispelijke en attente service gedurende zo'n lange periode?

 

“Er zijn meer dan 500 mensen op de afdeling Food & Beverage die direct betrokken zijn bij de buffetactiviteiten en samenwerken met andere afdelingen om ervoor te zorgen dat alle stappen van het proces soepel verlopen - van het laden en opslaan van de rauwe producten tot het koken en bereiden van de gerechten en het serveren van onze gasten. De sleutel tot succes van deze complexe organisatie is teamwork. Mensen van verschillende afkomsten en culturen werken samen voor hetzelfde doel: ervoor zorgen dat alle gasten een droomvakantie en een geweldige culinaire ervaring beleven. Het Buffet-team werkt nauw samen met de kombuis van het hoofdrestaurant om te zorgen voor consistentie in wat er door het hele schip wordt aangeboden. Als we bijvoorbeeld lamsgerechten hebben in het hoofdrestaurant, is dat zeker ook verkrijgbaar in het buffet.”

Geef ons wat meer details over het menu van het buffet. Welke gerechten zijn altijd beschikbaar en welke variëren gedurende de dag of tijdens de week?


“Het buffet aan boord bestaat uit een reeks stations met verschillende gerechten. We hebben het Pizzastation, waar onze pizzakok, onze pizzaiolo, constant aan het werk is om verschillende soorten pizza's te bereiden, en een Grab and Go-station waar we hamburgers, hotdogs, samengestelde salades, frituur van de dag, desserts en nog veel meer bereiden. Verschillende gerechten en lekkernijen zijn verkrijgbaar in het Starters, Soep, Verse Pasta en Wellness station, waar salades, groenten en fruit vers gesneden worden. Ook in het Rotisserie-station hebben we elke dag twee vleessnijwerken met groenten. Daarnaast serveren we elke dag zes verschillende soorten brood, om aan de uiteenlopende vraag van onze internationale gasten te voldoen. Voor de middagpauze bieden we sandwiches, salades, fruit en warme desserts, maar we hebben ook hartige wafels, verschillende gerechten met mozzarella, quesadilla's en ga zo maar door. Voor de late night snacks bieden we huisgemaakte pizza's, sandwiches met beleg en warme broodjes, naast een verscheidenheid aan salades, die anders zijn dan die voor lunch, diner en middagsnack.”

Een cruise is vaak een goede gelegenheid om nieuwe smaken te ontdekken en we hebben een zeer interessante Ethnic Corner aan boord. Welke gerechten zijn er in dit gebied verkrijgbaar en waar houden onze gasten het meest van?


“Cruisen draait om ontdekken en dankzij het eten dat beschikbaar is aan het buffet kunnen onze gasten smaken van over de hele wereld proeven. Onze Ethnic Corner biedt lekkernijen uit Brazilië, India, de Filippijnen, Mexico, Indonesië en nog veel meer fascinerende landen die door de MSC-schepen worden bezocht. De meest populaire gerechten zijn kip biryani, lamscurry, chutney, pita en papadumbrood.”

Kinderen zijn dol op het buffet. Hoe slaagt u erin om aan hun zoetekauw te voldoen met het verzoek van hun ouders om een gezond, uitgebalanceerd dieet?


“Kindermenu's zijn ontwikkeld door onze Corporate Executive Chefs in samenwerking met professionele voedingsdeskundigen om aan hun specifieke voedingsbehoeften te voldoen. We bieden een zeer uitgebalanceerd menu voor kinderen van alle leeftijden, van peuters tot jonge tieners, en ouders houden van deze "vertrouwde" aanpak. Natuurlijk hebben we ook superlekkere lekkernijen! Pannenkoek met chocoladeschilfers is zeker een van de favorieten van kinderen.”

Het buffet van MSC Grandiosa heeft een heel bijzonder kenmerk, een Mozzarella Station, waar heerlijke mozzarella kaas voor onze ogen wordt geproduceerd! Kunt u iets meer vertellen over deze fascinerende plek?

“We hebben dit professionele kaaslaboratorium opgericht om al onze gasten een unieke ervaring te bieden, hun nieuwsgierigheid naar mozzarella te stimuleren en hen de kans te geven om de echte 100% buffel- en koemelkmozzarella-smaak te proeven. We produceren elke dag meer dan 300 kg verse mozzarella die wordt gebruikt voor pizza's, maar ook voor aperitiefjes (de zogenaamde "bocconcini") en in plakjes om te serveren in het buffet en in de grote eetzalen."

Last but not least - iedereen houdt van de heerlijke pizza die aan boord wordt gebakken. Hoeveel pizza wordt er elke dag gebakken aan boord van de MSC Grandiosa?


“Elke dag bereidt onze fantastische pizzaiolo Carlo zo'n 700 pizza's in verschillende smaken. En geloof me – ze zijn allemaal geweldig!”