21/03/2022

Formule 1 kondigt MSC Cruises aan als Global Partner voor het seizoen 2022

Formule 1 is verheugd om MSC Cruises te verwelkomen als Global Partner voor het komende seizoen 2022. De meerjarige deal, die van start ging tijdens de FORMULA 1 GULF AIR BAHRAIN GRAND PRIX 2022, zorgt ervoor dat het in Zwitserland gevestigde MSC Cruises, een van ’s werelds grootste en snelst groeiende cruisemerken, de Official Cruise Partner wordt van de Formule 1.

MSC Cruises en de Formule 1 werken samen om enkele van MSC’s technologisch geavanceerde en glamoureuze schepen de haven te laten aandoen tijdens geselecteerde Grand-Prix-weekends. Zo kan de indrukwekkende vloot van MSC Cruises de high-end ervaring van de Formule 1 aanvullen en de wereldwijde zichtbaarheid van het merk stimuleren.

Door deze unieke samenwerking kan MSC Cruises gebruik maken van de groeiende wereldwijde fanbase van de Formule 1 om haar uitgebreide aanbod van kwaliteitsvakanties op zee onder de aandacht te brengen. Bovendien kan ze de sensatie van de Formule 1 naar het MSC Cruises wereldwijde publiek brengen terwijl haar schepen naar meer dan 100 landen over de hele wereld varen en gasten van meer dan 185 nationaliteiten ontvangen.

Als wereldleiders in hun respectieve domeinen, zal MSC Cruises zich verenigen met de Formule 1 om te blijven streven naar duurzame verandering. Beide bedrijven hebben zich geëngageerd om nul netto-emissies te bereiken en zijn pioniers op het gebied van geavanceerde milieutechnologieën en -oplossingen.

Stefano Domenicali, President & CEO van de Formule 1, zei: “We zijn verheugd om MSC Cruises aan te kondigen als nieuwe Global Partner van de Formule 1, een samenwerking tussen twee echte wereldmerken. Het is een samenwerking waarbij we beiden gefocust zijn op het leveren van de beste ervaring voor onze fans en klanten wereldwijd zowel als het combineren van entertainment, luxe en service. We zetten ons allebei in voor duurzame oplossingen en de inzichten en expertise van MSC zijn een perfecte aanvulling op ons wereldwijd aanbod en zullen ons merk blijven versterken.”

Pierfrancesco Vago, Voorzitter van de Raad van Bestuur van MSC Cruises, verklaarde: “Er is een sterke gedeelde ambitie tussen ons en F1, aangezien we allebei streven naar investeringen in onderzoek om de ontwikkeling en toepassing van technologieën van de volgende generatie te versnellen – in ons geval zowel maritieme als milieutechnologieën – om de toekomst van onze sectoren op een duurzame manier op te bouwen. We werken allebei aan een voortdurende verbetering van de milieuprestaties met een duidelijke visie om een blijvende erfenis voor toekomstige generaties op te bouwen. We kijken ernaar uit om onze relatie verder te ontwikkelen naarmate dit spannende seizoen zich ontvouwt.”