11/10/2021

CRUISE DEZE WINTER VOL VERTROUWEN DANKZIJ HET GEZONDHEIDS- EN VEILIGHEIDSPROTOCOL VAN MSC CRUISES

Cruiserederij bevestigt details van reisvoorschriften en gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises voor winter 21/22

MSC Cruises biedt ook dit jaar weer een rijk en gevarieerd winterprogramma met keuze uit verschillende schepen en routes. Gasten kunnen vol vertrouwen een wintervakantie boeken in de wetenschap dat het toonaangevende protocol van MSC Cruises van kracht is om hun gezondheid te beschermen. Dit protocol werd in augustus 2020 geïntroduceerd en heeft sindsdien de gezondheid van enkele tienduizenden gasten beschermd tijdens hun cruisevakantie aan boord van een van de schepen van MSC Cruises. Deze winter werkt MSC Cruises samen met de autoriteiten in alle regio's en landen waar haar schepen zullen varen om te verzekeren dat haar protocol voldoet aan de vereiste gezondheids- en veiligheidsmaatregelen en zelfs verder gaat dan dat.

Voor het winterprogramma vereist MSC Cruises van haar gasten dat ze bij inscheping relevante documentatie kunnen overleggen in overeenstemming met de reisvoorschriften, zoals een negatief testresultaat, bewijs van vaccinatie en COVID-verzekeringsdocumenten. Een volledig overzicht van de specifieke vereisten voor elke reis vindt u hier.

Indien een bewijs van vaccinatie is vereist, geldt dit voor gasten van 12 jaar en ouder. Deze moeten dan meer dan 14 dagen voor het begin van de cruise volledig zijn ingeënt met vaccins die door de autoriteiten in de verschillende regio’s worden geaccepteerd. Gasten van 2 t/m 11 jaar oud moeten een bewijs van een negatieve RT-PCR-test kunnen overleggen.

Op veel van de bestemmingen die de schepen van MSC Cruises zullen aandoen, wordt vereist dat de gasten een COVID-19 verzekering hebben afgesloten. MSC Cruises heeft dit dan ook verplicht gesteld voor alle gasten. De verzekering moet dekking bieden tegen risico’s in verband met COVID-19, d.w.z. annulering, onderbreking, repatriëringkosten, quarantaine, medische hulp en gerelateerde kosten, evenals ziekenhuisopname. Het is belangrijk dat ook dekking wordt geboden in geval van nauw contact.

Gasten die volledig gevaccineerd zijn, mogen zelfstandig aan wal gaan. Daarbij moeten zij zich houden aan de hiervoor geldende eisen, die afhankelijk zijn van de landen die ze bezoeken. Gasten die niet volledig gevaccineerd zijn of kinderen in hun reisgezelschap hebben, mogen alleen aan wal gaan als deelnemer aan een beschermde excursie van MSC Cruises.

Om een veilige terugkeer naar huis aan het einde van de cruise mogelijk te maken en te voldoen aan de diverse nationale regelgevingen, is het mogelijk voor gasten om een RT-PCR-test of antigeentest te kopen en uit te voeren tijdens hun cruise, indien dit voor hen noodzakelijk is om te kunnen terugkeren naar hun land van herkomst. Boeking en betaling van deze service, die geboden wordt door het Medisch Centrum, vindt plaats aan boord.

Aangezien de situatie dynamisch is en de diverse landen wijzigingen kunnen doorvoeren, is het belangrijk dat gasten de reisvoorschriften op het moment van boeking en bij afreizen zorgvuldig controleren op basis van hun land van herkomst en bestemming, en dat zij deze ook bij hun luchtvaartmaatschappij nagaan.


Gezondheid en veiligheid aan boord

Het gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises omvat maatregelen als meer sanitaire voorzieningen aan boord, het dragen van maskers in openbare binnenruimtes of op plekken waar het houden van voldoende fysieke afstand onmogelijk is, een volledig uitgerust medisch centrum, een noodplan, overeengekomen in samenwerking met de autoriteiten aan wal, en andere belangrijke maatregelen ter bescherming van de gezondheid en de veiligheid van de passagiers, bemanningsleden en gemeenschappen die het schip zal bezoeken.
Voor meer informatie over het inschepen en de gezondheids- en veiligheidsmaatregelen, bezoek hier

OVERZICHT VAN VEREISTEN VOOR REGIO'S WAAR MSC CRUISES VAART

Middellandse Zee

- Net als voor het zomerprogramma gold, kunnen gevaccineerde en niet volledig gevaccineerde gasten uit Schengenlanden deze cruises boeken. Om aan boord te kunnen gaan, moeten deze gasten binnen 48 uur voor vertrek negatief zijn getest in een antigeentest of RT-PCR-test of volledig gevaccineerd zijn of binnen de afgelopen 6 maanden hersteld zijn van COVID-19.
- Gasten uit niet-Schengenlanden kunnen deze cruises ook boeken. Zij moeten volledig gevaccineerd zijn en een negatief testresultaat kunnen overleggen van een RT-PCR-test die binnen 72 uur voor vertrek van hun cruise is afgenomen.
- Gasten kunnen enkel aan wal gaan als ze deelnemen aan een MSC-excursie en voor sommige excursies is een officieel COVID-certificaat nodig (bijv. een digitaal EU COVID-certificaat) om toegang te krijgen tot bepaalde toeristische locaties, zoals musea of kerken.

 

Noord-Europa
- Alle gasten van 12 jaar en ouder moeten volledig gevaccineerd zijn en gasten van 2 t/m 11 jaar moeten een bewijs kunnen overleggen van een negatieve antigeentest of RT-PCR-test die binnen 48 uur voor vertrek van hun cruise is afgenomen.
- Gasten uit niet-Schengenlanden kunnen deze cruises ook boeken. Zij moeten volledig gevaccineerd zijn en een negatief testresultaat kunnen overleggen van een RT-PCR-test die binnen 72 uur voor vertrek van hun cruise is afgenomen.

 

Rode Zee/Saoedi-Arabië en Verenigde Arabische Emiraten
- Alle gasten van 12 jaar en ouder moeten volledig gevaccineerd zijn en een bewijs kunnen overleggen van een negatieve RT-PCR-test die binnen 72 uur voor vertrek van hun cruise is afgenomen. Gasten van 2 t/m 11 jaar moeten een bewijs kunnen overleggen van een negatieve RT-PCR-test die binnen 72 uur voor vertrek van hun cruise is afgenomen.
- Voor cruises met de MSC Bellissima in de Rode Zee is een visum vereist voor toegang tot Saoedi-Arabië. Voor gasten die een MSC Fly & Cruise-pakket kopen, is een visum voor Saoedi-Arabië ter waarde van €30 per persoon inbegrepen in de totale kosten.
- Gasten moeten hun vaccinatiestatus bij de autoriteiten van Saoedi-Arabië registreren voordat ze in het land aankomen. Meer informatie is hier te vinden.

 

Caraïben – cruises vanuit Miami en Port Canaveral
Alle gasten van 12 jaar en ouder moeten volledig gevaccineerd zijn. Inwoners van de VS moeten een bewijs kunnen overleggen van een negatieve antigeentest of RT-PCR-test die binnen 48 uur voor vertrek van hun cruise is afgenomen, terwijl niet-ingezetenen van de VS een negatieve RT-PCR-test moeten kunnen overleggen die binnen 72 uur voor vertrek van hun cruise is afgenomen. Alle gasten van 2 t/m 11 jaar moeten een bewijs kunnen overleggen van een negatieve RT-PCR-test die binnen 72 uur voor vertrek van hun cruise is afgenomen.

Zuidelijke Caraïben
Alle gasten van 12 jaar en ouder moeten volledig gevaccineerd zijn en moeten een bewijs kunnen overleggen van een negatieve RT-PCR-test die binnen 72 uur voor vertrek van hun cruise is afgenomen. Alle gasten van 2 t/m 11 jaar moeten een bewijs kunnen overleggen van een negatieve RT-PCR-test die binnen 72 uur voor vertrek van hun cruise is afgenomen.

 

Grand Voyages
Alle gasten van 12 jaar en ouder moeten volledig gevaccineerd zijn en een bewijs kunnen overleggen van een RT-PCR-test die binnen 72 uur voor vertrek van hun cruise is afgenomen. Gasten van 2 t/m 11 jaar moeten een bewijs kunnen overleggen van een negatieve RT-PCR-test die binnen 72 uur voor vertrek van hun cruise is afgenomen.
De maatregelen en vereisten voor cruises in Zuid-Amerika en Zuid-Afrika zullen binnenkort bekend worden gemaakt.

Meer informatie over het winterprogramma 21/22 vindt u hier.