04/02/2022

MSC CRUISES VERLENGT UITERST SUCCESVOL SEIZOEN IN DE ARABISCHE GOLF TOT EIND JUNI 2022

De MSC Bellissima sluit haar seizoen in de Rode Zee af zoals gepland en vervangt de MSC Virtuosa vanaf 2 april met cruises in Dubai, Abu Dhabi en Doha
De ticketverkoop voor de 12 extra cruises is vandaag gestart, waardoor gasten nog meer om uit te kiezen hebben voor hun voorjaarsvakantie

Genève, Zwitserland – 4 februari 2022: MSC Cruises heeft vandaag bekendgemaakt dat het huidige seizoen in de Arabische Golf zal worden verlengd. Van 2 april t/m 25 juni worden extra cruises van 7 nachten met de MSC Bellissima aangeboden, met stops in Dubai, Abu Dhabi en Sir Bani Yas in de Verenigde Arabische Emiraten en Doha in Qatar. De MSC Bellissima zal haar geplande cruises in de Rode Zee vanuit de Saoedische thuishaven Jeddah op 26 maart beëindigen en vervolgens naar de Arabische Golf varen om daar vanaf 2 april het stokje over te nemen van de MSC Virtuosa.

 

De MSC Virtuosa vaart sinds november 2021 met veel succes in deze regio en zal na het winterseizoen terugkeren naar Europa en aanmeren in de Engelse thuishaven Southampton voor het zomerseizoen. Vanaf juli zal de MSC Bellissima naar het Verre Oosten trekken voor tochten in Japan en China. De ticketverkoop voor de extra cruises met de MSC Bellissima is vandaag van start gegaan.

 

De Arabische Golf bleek deze winter bijzonder populair onder de gasten van MSC Cruises, dankzij de aantrekkelijke route met extra lange verblijven in de havens en twee overnachtingen in Dubai. De doeltreffendheid van de door de cruisemaatschappij ingestelde gezondheids- en veiligheidsprotocollen aan boord en die van de lokale autoriteiten voor binnenkomst en verblijf in de regio, zorgen er bovendien voor dat gasten zich veilig voelen.


Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises: “We hebben gemerkt dat de vaarroutes in de VAE en Qatar erg populair zijn bij onze gasten. Om aan de grote vraag te voldoen, hebben we besloten onze aanwezigheid in de regio te verlengen. We willen de autoriteiten in Dubai, Abu Dhabi en Doha bedanken voor de nauwe samenwerking en hun effectieve manier van werken om de gezondheid en veiligheid van onze gasten en bemanning te verzekeren. Er is besloten om de MSC Bellissima in te zetten voor deze seizoensverlenging omdat dit een zeer populair en gewaardeerd schip is met tal van faciliteiten, entertainmentmogelijkheden en eetgelegenheden, evenals de MSC Yacht Club. Deze cruises zijn ook aantrekkelijk omdat ze gemakkelijk toegankelijk zijn voor onze gasten dankzij de uitstekende vliegverbindingen met Dubai International Airport. We bieden een uitgebreid Fly&Cruise-programma aan met de bekroonde luchtvaartmaatschappij Emirates, met vluchten vanaf 21 internationale luchthavens. Dit geeft onze gasten een naadloze ervaring van begin tot eind."

Frank Van Den Steen, Country Manager MSC Cruises Benelux voegt hieraan toe: "De uitbreiding van onze cruises naar de Arabische Golf is geweldig nieuws! Het is een rijk reisprogramma en Dubai wordt een steeds populairdere bestemming voor reizigers op de Benelux-markten. Deze cruises aan boord van de MSC Bellissima, met rechtstreekse vluchten van Emirates vanuit Brussel of Amsterdam, zullen meer mensen in staat stellen deze aantrekkelijke bestemmingen te ontdekken, vooral tijdens de voorjaarsvakantie of de feestdagen van mei.” 
Meer informatie over de vaarroutes vindt u hier.

Hoogtepunten van de Arabische Golf:


Dubai, VAE - Dubai is een van de meest herkenbare steden in het Midden-Oosten. Het is een feest voor de zintuigen, met wolkenkrabbers, weelderige winkelcentra en pareltjes van techniek en architectuur. Om deze opmerkelijke stad zo goed mogelijk te leren kennen, ontdekken gasten waarom Dubai vaak de Stad van de Kooplieden wordt genoemd in een van de vele souks in de oude stad of bezoeken ze een beroemde locatie die heel wat moderner is: het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Al Khalifa.

 

Abu Dhabi, VAE - Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, is rijk aan verscheidenheid en cultuur, biedt plaats aan glinsterende gebouwen en vormt de thuisbasis van de prachtige Sjeik Zayed-moskee. Terwijl sommige gasten zullen genieten van alles wat de stad te bieden heeft tijdens een ontspannende sightseeingtour, zullen anderen wellicht de opwinding opzoeken van de woestijn.

 

Sir Bani Yas, VAE - Sir Bani Yas is het grootste natuurlijke eiland in de Verenigde Arabische Emiraten. Het biedt ongerepte stranden en tal van wilde dieren, evenals een 1,5 kilometer lange strandoase die exclusief toegankelijk is voor gasten van MSC Cruises op dagen dat haar schepen daar aanmeren. Het eiland Sir Bani Yas heeft een prachtige kustlijn en wordt voor iets meer dan de helft ingenomen door het Arabian Wildlife Park, dat kan worden bezocht tijdens een van de vele spannende excursies die er worden aangeboden.

 

Doha, Qatar - Doha werd uitgeroepen tot een van de zeven nieuwe wereldwondersteden en is een snelgroeiende en opwindende bestemming. Sportfans zullen de stad kennen vanwege de organisatie van diverse topevenementen, waaronder de komende editie van het WK voetbal in 2022. Voor kunst- en cultuurliefhebbers is het Msheireb Museum slechts een van de vele musea die de stad te bieden heeft.


Hoogtepunten van de MSC Bellissima :

De MSC Bellissima is een van de nieuwste en meest populaire schepen in de vloot van MSC Cruises. Aan boord worden gasten getrakteerd op een rijke en gevarieerde ervaring met innovatieve en moderne faciliteiten, waaronder:

  • De MSC Yacht Club met luxueuze accommodaties op drie verschillende dekken, privéfaciliteiten en een 24-uurs butlerservice.
  • 12 eetgelegenheden en meer dan 20 lounges, zodat gasten heel wat hebben om uit te kiezen, waaronder het Franse specialiteitenrestaurant L'Atelier Bistrot, het populaire Amerikaanse steakhouse The Butcher's Cut, het Kaito teppanyaki-restaurant en de Kaito sushibar.
  • In Jean-Philippe Maury’s Chocolate & Café van de beroemde patissier draait alles om unieke en elegante chocoladecreaties en desserts, die iedere zoetekauw zullen doen watertanden.
  • Een bekroond gezinsaanbod met kinderactiviteiten en services van partners LEGO en Chicco in een speciale familieruimte
  • Twee prachtige entertainmentlocaties – het London Theatre en de Carousel Lounge, die originele theaterproducties en live entertainment bieden
  • Een 80 meter lange LED-skydome boven een prachtige 96 meter lange promenade in mediterrane stijl, ontworpen als het sociale hart van het schip met winkels, bars en restaurants
  • Comfortabele en innovatieve accommodaties die aan elke behoefte voldoen en onderstrepen dat MSC Cruises de gast centraal stelt bij het ontwerpen en bouwen van haar schepen. Met 10 verschillende soorten hutten om uit te kiezen, is er echt voor elk wat wils.


Cruise met een gerust hart:

Sinds augustus 2020 worden de gasten van MSC Cruises op de schepen beschermd door het toonaangevende gezondheids- en veiligheidsprotocol van de cruisemaatschappij, dat werd ontwikkeld met de hulp van een panel van vooraanstaande deskundigen en dat in alle stadia van de pandemie bewezen heeft veilig en effectief te zijn. Dit protocol is zo ontworpen dat het zich aanpast aan de situatie aan land. De genomen maatregelen worden versoepeld of aangescherpt afhankelijk van de ontwikkeling van de pandemie, om de hoogst mogelijke bescherming van gasten en bemanning te kunnen blijven garanderen.

 

Op boekingen voor alle reizen deze winter en komende zomer is de ‘Cruise met een gerust hart’-belofte van toepassing, op grond waarvan het bedrijf al aan meer dan een miljoen gasten een veilige, flexibele en aangename cruisevakantie heeft aangeboden gedurende alle fasen van de pandemie.

Gasten die vóór 31 maart 2022 boeken, doen dit in de geruststellende wetenschap dat hun boeking flexibel is. Ze hebben tot 15 dagen voor vertrek de mogelijkheid om hun cruise gratis om te boeken; voor Fly&Cruise-boekingen is dit 21 dagen.

 

Alle vakanties met MSC Cruises zijn momenteel alleen toegankelijk voor gevaccineerde gasten en dit zal ook in de winter van 2023 het geval zijn. De maatschappij zal de benodigde maatregelen blijven treffen om te verzekeren dat gasten kunnen genieten van een van de veiligste vakantieopties die er is en een onvergetelijke tijd aan boord zullen hebben.


Meer informatie over het gezondheids- en veiligheidsprotocol en de inschepingsvoorwaarden van MSC Cruises kunt u vinden op onze website