24/11/2021

MSC CRUISES VERWELKOMT ALLEEN VOLLEDIG GEVACCINEERDE GASTEN

• Alle MSC Cruises winterafvaarten in de hele vloot vereisen nu dat gasten volledig gevaccineerd zijn en een COVID-19 test ondergaan voor ze aan boord gaan.
• Verscherpte maatregelen maken deel uit van het toonaangevende gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises, dat is ontworpen om zich aan te passen aan de evolutie van de pandemie aan wal om een maximaal beschermingsniveau te garanderen

Genève, Zwitserland, 25 november 2021 – MSC Cruises heeft op 24 november aangekondigd dat alle gasten voor haar winterafvaarten over de hele vloot nu volledig moeten gevaccineerd zijn tegen COVID-19 en ook een COVID-19-test moeten ondergaan vóór hun geplande inschepingsdatum.
De maatregelen zijn al van kracht voor alle winterreizen van de maatschappij in andere regio's en nu zijn de mediterrane afvaarten er aan toegevoegd met de nieuwe vereisten, waardoor deze ook gelden voor gasten die boekten op zowel de MSC Grandiosa als de MSC Fantasia.

Gasten op een van de winterafvaarten op haar twee schepen die vanaf 4 december in de Middellandse Zee varen, moeten nu ook volledig gevaccineerd zijn. Gasten worden als gevaccineerd beschouwd als ze meer dan 14 dagen voor het begin van hun vakantie op zee de volledige set COVID-19-injecties hebben ontvangen en alle gasten moeten ook een COVID-19-test doen binnen 72 uur voor vertrektijd van het schip.

De maatregelen zijn van toepassing op alle gasten vanaf 12 jaar en ouder en komen bovenop de bestaande gezondheids- en veiligheidsregels die voor het eerst zijn geïntroduceerd door MSC Cruises in de zomer van 2020 en die vandaag het toonaangevende protocol van de maatschappij vormen. Deze omvatten een extra COVID-19-test bij inscheping en andere maatregelen tijdens het varen, allemaal ontworpen om alle gasten en bemanning het maximale niveau van bescherming van hun gezondheid en veiligheid te bieden.

Elke geboekte gast die niet op tijd volledig is ingeënt voor zijn vertrekdatum, kan ervoor kiezen om zijn vakantie bij ons op een later tijdstip door te laten gaan of om een terugbetaling te vragen.

Gasten onder de 12 jaar, die niet in aanmerking komen voor vaccinatie, blijven onder de huidige maatregelen welkom aan boord.

Voor meer informatie over de nieuwe maatregelen kunnen gasten contact opnemen met hun reisagent of de website van de maatschapij bezoeken.

MSC Grandiosa biedt 7-nacht cruises vanuit Barcelona, Spanje, waarbij Marseille, Genua, Civitavecchia, Palermo en Valletta worden aangedaan, alvorens terug te keren naar haar Spaanse thuishaven.

MSC Fantasia biedt 7-nacht cruises vanuit Genua, Italië, met een stop in La Spezia, Napels, Palma de Mallorca, Barcelona en Marseille.