02/02/2021

MSC CRUISES VERWELKOMT MSC VIRTUOSA EN BLIKT VOORUIT NAAR DE TOEKOMST

  • Traditionele vlagceremonie op de scheepswerf en verwelkomt nieuwste aanwinst in MSC Cruises-vloot
  • MSC Virtuosa wordt een van de meest milieuvriendelijke schepen op zee wanneer het in april in de vaart wordt genomen
  • Het aanbod van MSC Virtuosa blijft grenzen verleggen in allround gastenbeleving
 

Gisteren verwelkomde MSC Cruises officieel MSC Virtuosa, het laatste nieuwe zeer innovatieve en milieubewuste schip dat dit jaar bij de MSC Cruises-vloot komt. 
Zoals de traditie voorschrijft, werd er een kleine vlagceremonie gehouden in Les Chantiers de l'Atlantique in Saint Nazaire, Frankrijk, waar MSC Virtuosa haar officiële vlag en zegeningen voor geluk ontving. De ceremonie werd bijgewoond door uitvoerend voorzitter van MSC Cruises, Pierfrancesco Vago, zijn vrouw en kinderen, evenals vertegenwoordigers van het nieuwbouwteam van MSC Cruises en leidinggevenden en werknemers van de scheepswerf.

Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van MSC Cruises: “Mijn familie en ik wilden de gelegenheid niet missen om deze nieuwe aanwinst in onze vloot persoonlijk te verwelkomen. De levering van MSC Virtuosa, op een uitdagend moment voor onze sector, symboliseert hoe we als familebedrijf naar de toekomst kijken en op lange termijn denken”.

“Daarbij blijven we ons telkens inzetten om enkele van de meest innovatieve schepen ter wereld te bouwen als het gaat om hun milieuprestaties, met alleen de meest geavanceerde beschikbare technologie op zee. Net zo belangrijk is dat we met elk nieuw schip grenzen blijven verleggen en ons productaanbod innoveren met nieuwe en unieke ervaringen voor onze gasten. Op MSC Virtuosa omvat dit 's werelds eerste humanoïde barman op zee die de ster zal zijn van een futuristische, meeslepende ervaring met behulp van de allernieuwste technologieën. Ons uitzonderlijke eetaanbod is verder verbeterd met twee nieuwe restaurantconcepten die populaire internationale keukens presenteren en gasten meenemen op een gastronomische ontdekkingsreis. Dit komt natuurlijk bovenop de rijkdom aan ervaring die ons al onderscheidt, zoals de grootschalige avondtheatervoorstellingen, het bekroonde familie-aanbod, toonaangevende gasttechnologie, en natuurlijk de nu iconische 101 meter lange promenade met een verbluffende LED-hemelkoepel die het sociale hart van het schip vormt en meer."

Laurent Castaing, General Manager van Les Chantiers de l'Atlantique: “Ik ben trots op wat onze teams samen hebben bereikt, ondanks de moeilijke omstandigheden. Met de bouw van MSC Virtuosa hebben we een niveau bereikt waarmee we de toekomstige MSC Virtuosa-gasten het beste kunnen aanreiken dat een cruise te bieden heeft. Het zestiende schip dat Les Chantiers de l'Atlantique heeft gebouwd voor MSC Cruises zal moeilijk te overtreffen zijn!”

Als het op het milieu aankomt, beschikt MSC Virtuosa over enkele van de meest geavanceerde technologie die momenteel beschikbaar is, waaronder hybride uitlaatgasreinigingssystemen (EGCS) en geavanceerde selectieve katalytische reductiesystemen (SCR); afvalwaterbehandelingssystemen in overeenstemming met resolutie MEPC 227 (64) van de Internationale Maritieme Organisatie; stroomaansluiting van wal naar schip; evenals een beheersysteem voor uitgestraald geluid onder water, met romp- en machinekamerontwerpen die de impact van akoestisch geluid minimaliseren, waardoor hun mogelijke effecten op onder andere de mariene fauna worden verminderd.

Laurent Castaing, General Manager van Les Chantiers de l'Atlantique: “Ik ben trots op wat onze teams samen hebben bereikt, ondanks de moeilijke omstandigheden. Met de bouw van MSC Virtuosa hebben we een niveau bereikt waarmee we de toekomstige MSC Virtuosa-gasten het beste kunnen aanreiken dat een cruise te bieden heeft. Het zestiende schip dat Les Chantiers de l'Atlantique heeft gebouwd voor MSC Cruises zal moeilijk te overtreffen zijn!”

Pierfrancesco Vago voegt nog toe: “Ons doel op lange termijn is om een cruise-operatie zonder impact te realiseren en dit is de reis die we vandaag maken. MSC Virtuosa vertegenwoordigt opnieuw een belangrijke stap in deze richting, samen met onze andere investeringen in de versnelde ontwikkeling van de volgende generatie milieutechnologie. Het bevestigt ook onze vaste toewijding op lange termijn om dit ambitieuze doel te bereiken. "

Het nieuwe vlaggenschip MSC Virtuosa zal vanaf 16 april in de vaart worden genomen voor het zomerseizoen, met vier cruises in de Middellandse Zee van 3, 4 en 10 nachten. Daarna zal het schip naar zijn nieuwe thuishaven Kiel in Duitsland vertrekken, waar het vanaf 8 mei aan zijn Noord-Europese routes begint.

De Meraviglia-generatie schepen, waartoe ook MSC Virtuosa behoort, kan tal van troeven uitspelen. Zo is er de iconische 101 meter lange promenade met een verbluffende LED-koepel die het sociale hart van het schip vormt. Op de twee verdiepingen vind je boetieks, restaurants en bars om naar hartenlust te ontspannen. En 's avonds brengt het schip muziek, feest en topentertainment en nog veel meer.

MSC Virtuosa is het zusterschip van MSC Grandiosa, het eerste schip van een grote cruisemaatschappij dat deze zomer met succes naar zee terugkeert en tot vandaag bijna 40.000 gasten heeft ontvangen volgens het toonaangevende gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises. MSC Grandiosa voert momenteel 7-nachten cruises uit in de Westelijke Middellandse Zee.

In 2021 zullen dus twee nieuwe MSC Cruises-schepen van de volgende generatie worden gelanceerd. De tweede is MSC Seashore en daarmee omvat de MSC Cruises-vloot straks 19 schepen in totaal, met nog eens vier schepen die in 2025 zullen worden gelanceerd.

MSC Virtuosa en MSC Seashore, gepland voor augustus 2021, bieden niet alleen het allernieuwste op het gebied van milieutechnologie, maar ook in gasttechnologie en nieuwe ervaringen en functies. Elk schip dat MSC Cruises bouwt, overtreft het vorige. Deze schepen bewijzen dat opnieuw met hun evolutie van het oorspronkelijke prototype, waardoor meer openbare ruimtes, meer kajuiten, nieuwe bars en restaurants mogelijk zijn.

 

BEKIJK DE VIDEOEXTRA OVER MSC VIRTUOSA 

ERVARING

Innovatieve gasttechnologie 
Alle MSC Cruises-schepen vanaf 2017 zijn voorzien van MSC for Me, een vooruitstrevende digitale technologie waarbij de gasten, het personeel en het schip met elkaar in verbinding staan. Dit digitale aanbod biedt gasten alle informatie, waar en wanneer ze willen, en helpt hen bij het plannen en boeken van diensten zodat ze altijd controle houden over hun persoonlijke cruise-ervaring. De MSC for Me-app, de tv in de cabine en de interactieve schermen rondom het schip zorgen voor een ontspannen en zorgeloze vakantie. Met het MSC for Me-polsbandje kunnen gasten van het schip genieten zonder cruisekaart, contactloos aankopen doen, diensten boeken, hun kajuit ontgrendelen of contacten traceren binnen de huidige gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. 

MSC Yacht Club 
MSC Virtuosa biedt een verbeterde MSC Yacht Club, het ‘schip binnen het schip’-concept dat de luxe en exclusiviteit van een privéclub koppelt aan alle recreatie- en entertainmentmogelijkheden die het schip te bieden heeft. Een cruise-ervaring als geen ander dankzij de 24-uurs butlerservice en een toegewijde conciërgedienst, samen met tal van luxueuze privévoorzieningen zoals een gastronomisch restaurant, een elegante lounge, een groot privézwembad en afgelegen zonnedek. 

Bekroond gezinsaanbod 
Als familiebedrijf heeft MSC Cruises de behoeften van gezinnen altijd centraal gezet in zijn cruise-ervaring. Dat vertaalt zich in een uitgebreid én bekroond gezinsaanbod voor uren plezier met de hele familie. MSC Cruises werkt al langer samen met LEGO en Chicco voor het ontwerp van de kinderclubs en activiteiten aan boord. Voor elke leeftijd is er entertainment op maat. 

Inspirerende routes 
Het nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises zal zijn openingsseizoen doorbrengen in Noord-Europa, met als thuishaven Kiel in Duitsland en twee verbluffende routes. Voor wie de Noorse fjorden wil ontdekken, doet het schip Kopenhagen, Denemarken en vervolgens Hellesylt/Geiranger, Alesund en Flaam in Noorwegen aan. Wie de Baltische hoofdsteden wil verkennen, brengt MSC Virtuosa naar Kopenhagen en Denemarken, daarna naar Helsinki en Finland om vervolgens te varen naar St. Petersburg in Rusland en Tallinn in Estland. Vanaf eind november brengt MSC Virtuosa het winterseizoen door in de Perzische Golf en biedt het schip cruises van 7 nachten aan naar Dubai, Abu Dhabi, Bahrein en Doha. 


MILIEU

Luchtemissies
MSC Virtuosa heeft hybride uitlaatgasreinigingssystemen op al hun motoren. Deze technologie zorgt voor een vermindering van 98% van de uitstoot van zwaveloxide (SOx). Het schip is ook uitgerust met geavanceerde selectieve katalytische reductie (SCR) -systemen die de uitstoot van stikstofoxide (NOx) met 90% verminderen. 
Het schip is uitgerust met wal-tot-schip-stroomconnectiviteit, waardoor het kan worden aangesloten op lokale elektriciteitsnetten in havens waar deze infrastructuur beschikbaar is. Dit maakt het mogelijk om het motorgebruik op de ligplaats te minimaliseren, wat leidt tot een aanzienlijke emissiereductie wanneer de schepen zich dicht bij stedelijke gebieden bevinden. 

Afvalwater
Het schip zal beschikken over geavanceerde afvalwaterzuiveringssystemen die zijn ontworpen in overeenstemming met de resolutie MEPC 227 (64) van de Internationale Maritieme Organisatie, met zuiveringsnormen die hoger zijn dan de meeste afvalwaterzuiveringsinstallaties aan de wal. Ballastwaterbehandelingssystemen zullen de introductie van invasieve soorten in het mariene milieu via ballastwaterlozingen voorkomen.

Bescherming van het zeeleven
MSC Virtuosa is uitgerust met een beheersysteem voor uitgestraald geluid onder water, met romp- en machinekamerontwerpen die de impact van akoestisch geluid minimaliseren, waardoor hun mogelijke effecten op de zeefauna, met name op zeezoogdieren in de omliggende wateren, worden verminderd.

Energie-efficiëntie
Alle nieuwbouwschepen van MSC Cruises bevatten een breed scala aan energie-efficiënte apparatuur die het motorgebruik helpt verminderen en optimaliseren. Deze omvatten slimme ventilatie en geavanceerde airconditioningsystemen met geautomatiseerde energieterugwinningskringen die warmte en koude herverdelen om de vraag te verminderen. De schepen gebruiken LED-verlichting die wordt aangestuurd door slimme beheersystemen om het energiebesparingsprofiel verder te versterken. In samenwerking met de scheepswerven zijn alle nieuwbouwprojecten uitgerust met energiemonitoring- en analysesystemen op afstand, waardoor realtime ondersteuning aan de wal mogelijk is om de operationele efficiëntie aan boord te optimaliseren.


MSC VIRTUOSA SAMENGEVAT 
- 19 dekken vernoemd naar beroemde componisten 
- Met een lengte van 331 meter is dit schip 16 meter langer dan MSC Meraviglia en MSC Bellissima en heeft het meer openbare ruimte en meer kajuiten 
- 21 bars, 4 hoofdrestaurants en 5 specialiteitenrestaurants met twee gloednieuwe restaurants en een nieuwe specialiteitenbar 
- Een theater met 945 zitplaatsen en elke avond verschillende grootschalige producties 
- 12 verschillende kajuittypes, waaronder 190 familiekajuiten die kunnen worden verbonden om Super Family-kajuiten te creëren voor 6 personen of Super Family Plus-kajuiten tot 12 personen 
- 5 zwembaden waaronder een Magrodome-zwembad op dek 15 
- Een Himalayabrug op dek 19 met een leuk touwparcours op 80 meter boven het water 
- 1.168 m² winkelruimte met 11 verschillende boetieks