08/06/2023

MSC Cruises doopt vanavond officieel haar nieuwe vlaggenschip, MSC EURIBIA, in Kopenhagen - een belangrijke stap in de richting van het objectief naar nul netto emissies in 2050

 • Het ontwerp van MSC Euribia is het meest energie-efficiënte dat ooit is bedacht - aangedreven door LNG en voorzien van een breed scala aan technologieën en oplossingen om de impact op de atmosfeer en het mariene milieu te minimaliseren.
 • Vooraanstaande gasten, partners uit de toeristische sector en de internationale media zullen vanavond aanwezig zijn bij de doopceremonie, een essentieel onderdeel van de maritieme traditie.
 • MSC Euribia staat op het punt om zijn eerste seizoen in Noord-Europa te starten en biedt gasten een waaier aan nieuwe, innovatieve en boeiende ervaringen.

Copenhagen, Denemarken, 8 juni 2023 – MSC Cruises doopt vanavond officieel zijn langverwachte nieuwe vlaggenschip, MSC Euribia, waarvan het ontwerp het meest energie-efficiënte ooit is.

 

De doopceremonie vindt vanavond plaats in de haven van Kopenhagen, volgens de maritieme traditie, en wordt gepresenteerd door de beroemde Deense televisiepresentatrice, actrice en model Sarah Grünewald.

 

Dit is het tweede schip in de MSC Cruises vloot dat wordt aangedreven door LNG, de schoonste scheepsbrandstof die momenteel op grote schaal beschikbaar is. Het is uitgerust met de meest geavanceerde milieutechnologieën, waaronder geavanceerde afvalwaterbehandelings- en afvalbeheersystemen. MSC Euribia is ontworpen voor de toekomst, met de mogelijkheid om toekomstige innovaties op het gebied van duurzaamheid, zoals koolstofneutrale synthetische brandstoffen en andere alternatieve brandstoffen, gemakkelijk te integreren zodra deze op grote schaal beschikbaar zijn.

MSC Euribia is klaar om het meest energie-efficiënte cruiseschip ter wereld te worden wanneer het te water wordt gelaten. Op haar eerste reis van Saint-Nazaire naar Kopenhagen behaalde MSC Euribia een netto nul emissie cruise dankzij het gebruik van LNG, dat de uitstoot aanzienlijk vermindert, en de toepassing van een massabalans benadering.

De ceremonie van vanavond zal worden bijgewoond door een prestigieuze bijeenkomst van internationale gasten, belangrijke partners uit de toeristische sector en internationale media, evenals senior executives van MSC Cruises en het moederbedrijf, de MSC Group.

Sophia Loren, peetmoeder van de MSC Cruises vloot en internationale filmlegende, zal ook aanwezig zijn om het schip officieel te dopen, waarmee ze haar langdurige banden met het bedrijf verder versterkt.

 

Deze gedenkwaardige avond omvat optredens, entertainment en toespraken, evenals de belangrijke maritieme traditie van het doorknippen van het lint en het breken van een fles champagne op de boeg van het schip. Gasten zullen ook genieten van een gastronomisch galadiner en onvergetelijke optredens, waaronder een set van Bob Sinclar, wereldberoemde Franse DJ en muziekproducer, om de avond in stijl af te ronden.

Dit speciale evenement geeft gasten een eerste blik op het revolutionaire ontwerp van het schip en de geweldige ervaringen die aan boord te beleven zijn.

MSC Euribia begint deze zomer aan haar Noord-Europese route met cruises van 7 nachten vanuit Kiel (Duitsland) en Kopenhagen (Denemarken), waarbij boeiende bestemmingen worden aangedaan zoals de Noorse fjorden, waaronder Geiranger, Ålesund en Flaam.

 

Meer informatie over de routes van MSC Cruises in Noord-Europa vindt u hier.

 

Betreffende MSC Euribia

MSC Euribia is het 22e schip in de MSC Cruises vloot. Het schip strekt zich uit over 19 dekken en is 43 meter breed, met 2.419 hutten en meer dan 35.000 m2 aan openbare ruimte. MSC Euribia werd vernoemd naar de godin Eurybia, godin van de oceanen in de Griekse mythologie, bekend om haar beheersing van de winden, meteorologie en sterrenbeelden om de zee te controleren. Trouw aan zijn naam is dit schip uitgerust met de nieuwste milieutechnologieën om kostbare mariene ecosystemen te beschermen en te behouden.

Dit revolutionaire schip is het tweede LNG-aangedreven schip in de MSC Cruises vloot en het meest innovatieve en milieuvriendelijke tot nu toe. Bovendien onderscheidt het zich door zijn unieke silhouet. Als eerste voor het bedrijf is de romp van MSC Euribia volledig bedekt met een fresco getiteld #SaveTheSea. Dit werk vertegenwoordigt MSC Cruises' engagement om de wereldzeeën en oceanen te beschermen en om netto nul emissies te bereiken tegen 2050. Als Meraviglia-Plus Class schip biedt MSC Euribia een groot aantal opwindende ervaringen voor gasten, met innovatieve functies en faciliteiten, evenals verrijkend entertainment voor het hele gezin.

 

De meest essentiële kenmerken zijn :

 • NIEUW ! De Carousel Lounge bevindt zich op de achtersteven van het schip en heeft een nieuwe lay-out gekregen om nog meer panoramisch uitzicht op zee te bieden. Gasten kunnen hier overdag genieten van ontspannende momenten of 's avonds deelnemen aan recreatieve activiteiten en genieten van livemuziek, waaronder optredens van de Big Band at Sea, een van de grootste Big Bands op zee met 19 muzikanten!
 • Een revolutionaire ruimte van 700 m2 volledig gewijd aan kinderen, met zeven speelruimtes voor verschillende leeftijdsgroepen van 0 tot 17 jaar en, NIEUW! voor de eerste keer aan boord, een MSC Foundation Lab waar kinderen en tieners een programma met educatieve activiteiten rond duurzame ontwikkeling krijgen aangeboden.
 • NIEUW! Gasten aan boord kunnen kiezen uit 10 restaurants, waaronder 5 specialiteitenrestaurants. Le Grill biedt een steakhouse concept in een traditionele Franse bistro sfeer en Kaito Sushi & Robatayaki, een van de grote must-try restaurants van de MSC Cruises vloot, biedt hier voor het eerst Robatayaki.
 • NIEUW! Ontdek het kunstwerk Street. 2023 van de bekende Britse kunstenaar Julian Opie in de bar "L'Atelier du Voyageur". Dit werk, speciaal besteld voor MSC Euribia, bestaat uit een gigantisch LED-scherm van 11 x 2 meter met de iconische personages van de kunstenaar.
 • Vijf sublieme zwembaden en Ocean Cay AquaPark, het waterpark met koraalthema op het schip. Het is ook een van de grootste en meest uitgebreide op zee, met niet minder dan drie glijbanen voor eindeloos plezier.
 • Het 945 zitplaatsen tellende Delphi Theater biedt elke avond van de cruise een geweldig entertainmentprogramma met spectaculaire voorstellingen.
 • Het schip biedt 21 bars en lounges met 5 terrassen en 16 binnenzalen om aan alle behoeften en voorkeuren te voldoen.
 • Gasten kunnen de Galleria Euribia verkennen, met uitzicht op de langste LED-koepel op zee en vol winkels en restaurants. En om de sfeer compleet te maken, vinden hier dag en nacht allerlei soorten entertainment plaats.

  


*MSC Euribia zal naar verwachting het meest energie-efficiënte cruiseschip ter wereld zijn, dat beter presteert dan de nieuwste IMO Energy Efficiency Design Index (EEDI) vereisten. Tijdens de vaart stoot het schip tot 19% minder broeikasgassen per passagier per dag uit dan haar zusterschepen die conventionele scheepsbrandstoffen gebruiken. Dit komt neer op 44% minder uitstoot van broeikasgassen per passagier per dag dan cruiseschepen die 10 jaar geleden voor MSC Cruises werden gebouwd.