05/11/2020

MSC CRUISES STOPT TIJDELIJK DE AFVAARTEN VAN DE MSC MAGNIFICA EN VERLENGT MSC GRANDIOSA’S WESTELIJKE MIDDELLANDSE ZEE VAARROUTES NAAR 2021

Vanwege de introductie van aanzienlijke bewegingsbeperkingen, met name in Frankrijk en Duitsland, twee van de belangrijkste markten van de MSC Magnifica, zal MSC Cruises de verdere afvaarten van de MSC Magnifica tijdelijk opschorten van 8 november tot 18 december. 

MSC Grandiosa zal haar huidige afvaarten in het westelijke Middellandse Zeegebied t/m maart 2021 voortzetten en uitbreiden met aanvullende rigoureuze maatregelen onder het bestaande operationele gezondheids- en veiligheidsprotocol van het bedrijf.

De MSC 2021 World Cruise is ook geannuleerd omdat veel havens langs haar vaarroute nog steeds niet beschikbaar zijn vanwege de pandemie

De MSC Magnifica zal na haar tijdelijke stopzetting haar vaarroute blijven uitvoeren tot en met  april 2021

 

MSC Cruises kondigde vandaag aan dat het, gezien de heersende pandemische situatie in Frankrijk en Duitsland met aanzienlijke reisbeperkingen voor gasten uit deze markten, de verdere afvaarten van MSC Magnifica tijdelijk zal opschorten. De tijdelijke opschorting zal gevolgen hebben voor de afvaarten van 8 november tot en met 18 december. Frankrijk en Duitsland zijn twee belangrijke bronmarkten voor de 10-nachtelijke reizen van het schip over het oostelijke en westelijke Middellandse Zeegebied waarbij bestemmingen in Italië, Griekenland en Malta worden aangedaan.  

Ondertussen zal MSC Grandiosa haar huidige afvaarten voortzetten en uitbreiden tot volgend jaar. Het vlaggenschip van het bedrijf zal haar huidige 7-nachtelijke route in de westelijke Middellandse Zee uitvoeren met inschepingen in Genua, Civitavecchia, Napels en Palermo, Italië, en zal Valetta, Malta, aandoen tot 27 maart 2021.

Daarnaast gaat MSC Grandiosa nu over tot de toepassing van nieuwe aangescherpte maatregelen in het kader van het bestaande en uitgebreide gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises, waaronder het volgende: 
- Extra tests aan boord voor alle gasten halverwege hun cruise (bovenop de bestaande pre-boarding universele tests voor alle gasten) 
- Het testen van alle bemanningsleden tijdens hun verblijf aan boord wordt verhoogd van twee keer per maand tot wekelijks (naast het testen vóór het aan boord gaan voor alle bemanningsleden en andere lopende gezondheidsmonitoringmaatregelen). 
- Verhoogde frequentie van de sanitaire voorzieningen aan boord, met name van openbare ruimten en veelvuldig gebruikte aanrakingspunten 
- Aanscherping van de definitie van nauw contact voor traceringsdoeleinden, om de contacttijd tussen mensen te verminderen van 15 minuten tot 10 minuten.

Het MSC Cruises gezondheids- en veiligheidsprotocol is vanaf het begin ontworpen om zich aan te kunnen passen aan de evolutie van de pandemische situatie aan de wal om de gasten, de bemanning en de gemeenschappen waar gasten aan wal gaan zo goed mogelijk te beschermen. De aanvullende maatregelen zijn de afgelopen twee weken aan boord van de twee schepen van de maatschappij die momenteel op zee zijn, in werking gesteld om deze reden.

In verband met de gezondheidssituatie aan land en met name het feit dat de meeste havens langs de voorgestelde route nog steeds niet beschikbaar zijn, is MSC Cruises genoodzaakt om haar World Cruise 2021, die door MSC Magnifica zou worden uitgevoerd, te annuleren. Er zal apart contact worden opgenomen met de gasten met mogelijkheden tot herplanning.

Wanneer MSC Magnifica na haar tijdelijke pauze haar werkzaamheden hervat, zal zij vanaf 18 december met een speciale 8-nachtelijke kerstcruiseroute en vervolgens haar huidige 10-nachtelijke route over de oostelijke en westelijke Middellandse Zee voortzetten tot eind april 2021. 
 
Meer informatie over de afvaarten van MSC Grandiosa vindt u via deze link 
Meer informatie over de nieuwe afvaarten van MSC Magnifica tot april 2021 vindt u via deze link 
Meer informatie over het MSC Cruises gezondheids- en veiligheidsprotocol vindt u via deze link