20/04/2023

MSC Meraviglia arriveert in New York, voor cruises het hele jaar door

De stad New York wordt de derde thuishaven in de VS van MSC Cruises, dat voor het eerst het hele jaar door tochten zal aanbieden vanuit deze populaire Amerikaanse bestemming
Het bekroonde megaschip MSC Meraviglia zal naar de Bahama’s en Florida, Canada en New England, en Bermuda varen
Dankzij aantrekkelijke ‘Stay & Cruise’-pakketten kunnen gasten hun cruise-ervaring aanvullen met een verblijf in New York

Genève, Zwitserland, 20 april 2023MSC Meraviglia, het bekroonde schip van MSC Cruises uit de Meraviglia-klasse, is aangekomen bij de Brooklyn Cruise Terminal in haar nieuwe thuishaven New York. Het is het eerste schip van MSC Cruises dat het hele jaar door tochten vanuit New York zal varen. Dit versterkt de aanwezigheid van MSC Cruises op de Noord-Amerikaanse markt nog verder en maakt deel uit van het streven van de cruisemaatschappij om meer inschepingshavens in de VS aan te bieden naast de rijke verscheidenheid aan schepen en cruises die vanuit PortMiami en Port Canaveral/Orlando in Florida vertrekken.

 

New York heeft fantastische vliegverbindingen voor internationale gasten. En voor mensen die het meeste uit hun bezoek aan de Big Apple willen halen, biedt MSC Cruises zogenaamde ‘Stay & Cruise’-pakketten met de optie om maximaal drie nachten in de stad New York te verblijven voordat ze afvaren. Hierbij kan gekozen worden uit diverse hotels, waaronder het Hotel Riu Plaza Manhattan, het Hotel Riu Plaza Times Square en het Park Central Hotel. Als onderdeel van het pakket kunnen gasten ook genieten van een gratis rondleiding langs de bezienswaardigheden van Manhattan voordat ze aan boord gaan. Om het uitgebreide aanbod compleet te maken, staat het hotelpersoneel graag klaar om andere excursies voor de gasten te boeken, van een standaard stadstour tot een speciaal avonduitstapje.

 

De mix van routes die MSC Meraviglia vaart, variërend van 6 tot 11 nachten, is strategisch ontworpen om te profiteren van de geografische flexibiliteit van New York. Zo kunnen gasten genieten van de zon in de Caraïben tijdens het lente- en winterseizoen, naar Bermuda gaan in het zomerseizoen of naar het noorden trekken om in de herfst de natuurlijke schoonheid van Canada te aanschouwen.

 

Vanuit New York vaart MSC Meraviglia naar:

 

 • De Bahama’s en Florida – Tropische cruises van 7 tot 11 nachten met diverse bestemmingen, waaronder Miami en Port Canaveral, Florida; Nassau en Ocean Cay MSC Marine Reserve, de Bahama’s; Cozumel en Costa Maya, Mexico.
 • Bermuda – Vanaf augustus kunnen gasten genieten van tochten van 5 of 6 nachten naar Kings Wharf in Bermuda, waar het schip meerdere dagen blijft liggen zodat de schoonheid van het eiland kan worden verkend.
 • Canada en New England – Precies op tijd voor de herfst biedt de MSC Meraviglia cruises van 10 en 11 nachten die aanmeren in Newport, Boston en Portland in de VS en Saint John, Halifax, Charlottetown en Sydney in Canada.

 

Over de MSC Meraviglia 

Met haar lengte van 315 meter, hoogte van 65 meter, 19 indrukwekkende dekken en een capaciteit voor 5700 gasten is de MSC Meraviglia een vakantiebestemming op zich, boordevol innovatieve kenmerken die garant staan voor een onvergetelijke ervaring: 

 

 • 10 verschillende soorten hutten om uit te kiezen, waaronder eenpersoonshutten, populaire balkonhutten en stijlvolle accommodaties in de MSC Yacht Club – het hoogwaardige ‘schip in het schip’ met butlerservice, een exclusief restaurant, lounge en zwembadzones. 
 • De Galleria Meraviglia, een ruim 90 meter lange promenade met winkels, restaurants en bars, met daarboven een indrukwekkende LED-skydome. 
 • 20 bars en 12 restaurants, waaronder het populaire Butcher’s Cut steakhouse en Kaito Sushi en Teppanyaki. 
 • Binnen- en buitenzwembaden en bubbelbaden, evenals een waterpark en touwenparcours. 
 • Zeven verschillende shows in het Broadway Theatre met 985 zitplaatsen en de beroemde Carousel Lounge. 
 • De uitgebreide MSC Aurea Spa, waar gasten kunnen genieten van massagetherapie, lichaamsbehandelingen, gezichtsbehandelingen en een speciale thermale zone. 
 • Een fitnessruimte van 557 vierkante meter met ultramoderne apparatuur van Technogym™ en glazen ramen vanaf de vloer tot het plafond die uitzicht bieden op het dek met het hoofdzwembad.
 • De MSC Kids’ Club voor kinderen van 0-17 jaar, met speciale ruimtes voor baby’s, peuters, kinderen en tieners, plus de Lego® Experience.

 

Milieukenmerken

De MSC Meraviglia is uitgerust met innovatieve technologie en oplossingen om haar ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Deze omvatten een uitlaatgasreinigingssysteem voor schonere emissies; een geavanceerd afvalwaterzuiveringssysteem; slimme verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen om warmte terug te winnen uit machineruimtes; en ledverlichting en slimme apparaten om aanzienlijk energie te besparen. Dit behoort tot het engagement van MSC Cruises om haar gasten op een duurzame manier de beste vakantie-ervaringen op zee te bieden.