27/07/2021

MSC CRUISES NEEMT MSC SEASHORE, GEBOUWD OP FINCANTIERI SCHEEPSWERF, IN ONTVANGST

- De nieuwste en meest geavanceerde milieutechnologieën die momenteel op zee beschikbaar zijn, waarmee het streven van de rederij naar duurzame ontwikkeling wordt bevestigd
- 2de schip in de vaart in 2021 - 19de schip in de vloot
- MSC Seashore zal zomercruises aanbieden in de Middellandse Zee alvorens terug te keren naar haar thuishaven in Miami voor het winterseizoen.

De cruisedivisie van MSC Group nam op 26 juli de MSC Seashore in ontvangst, het grootste cruiseschip gebouwd in Italië. Het zusterschip, MSC Seascape, is momenteel in aanbouw op de scheepswerf van Monfalcone en zal naar verwachting in de winter van 2022 in de vaart komen.

De ceremonie vond plaats in een intieme setting op de Fincantieri scheepswerf in Monfalcone en vierde de komst van het nieuwe schip naar de vloot in aanwezigheid van de Executive Chairman van MSC Cruises Pierfrancesco Vago, leden van de Aponte en Aponte-Vago families, Giampiero Massolo en Giuseppe Bono, President en CEO van Fincantieri. De ceremonie werd ook bijgewoond door vertegenwoordigers van het MSC nieuwbouwteam en managers en werknemers van de scheepswerf. Tijdens het evenement overhandigde Roberto Olivari, directeur van de scheepswerf van Fincantieri, Giuseppe Galano, kapitein van de MSC Seashore, een flesje met het water dat voor het eerst in de romp terechtkwam toen het schip eerder dit jaar te water werd gelaten.

 

Bekijk de video

Pierfrancesco Vago, Uitvoerend voorzitter van MSC Cruises, zei:
"In de huidige context is de oplevering van ons nieuwe schip een echt teken van optimisme, waaruit het vertrouwen blijkt dat wij zowel in de toekomst van de cruisesector als in de Italiaanse industrie hebben. Het investeringsplan dat we in Italië met Fincantieri hebben, voorziet - naast de drie schepen die al gebouwd zijn, waaronder de MSC Seashore - in de bouw van nog eens vijf eenheden, die een totale economische winst van meer dan 13 miljard voor het land kunnen opleveren."

Nieuwste en meest geavanceerde milieutechnologie
MSC streeft ernaar om enkele van de meest innovatieve cruiseschepen ter wereld te bouwen - en deze innovatie geldt ook voor haar milieuprestaties. Met een langetermijndoelstelling om tegen 2050 koolstofneutrale cruiseoperaties te realiseren. MSC Seashore is hierop geen uitzondering en beschikt over ultramoderne milieutechnologieën en apparatuur die de impact op het milieu tot een minimum beperken. Het schip is uitgerust met ultramoderne hybride systemen voor de reiniging van uitlaatgassen (EGCS) en selectieve katalytische reductie (SCR), die de uitstoot van zwaveloxiden (SOx) met 98% en die van stikstofoxiden (NOx) met 90% verminderen. Het afvalwaterzuiveringssysteem is ontworpen overeenkomstig resolutie MEPC 227 (64) van de Internationale Maritieme Organisatie en voldoet aan hogere zuiveringsnormen dan de meeste afvalwaterzuiveringsinstallaties aan de wal.

Nieuwe onderscheidingen van RINA
De MSC Seashore heeft twee onderscheidingen gekregen van het classificatiebureau RINA.
- De MSC Seashore werd bekroond met de "Sustainable ship" award - omdat het uitgerust is met enkele van de meest geavanceerde milieutechnologieën die momenteel beschikbaar zijn. Deze prijs is gebaseerd op doelstellingen die kunnen worden toegeschreven aan schepen en die de door de VN vastgestelde strategische duurzaamheidsdoelstellingen weerspiegelen.
- “Biosafe Ship” - ook behaald door de MSC Grandiosa, deze award certificeert dat het schip systemen, lay-out en operationele procedures heeft die het risico op infectie verminderen.


MSC Seashore
MSC Seashore is het eerste Seaside EVO schip, een evolutie van de Seaside klasse. Het schip voegt zich bij haar zusterschepen de MSC Seaside en MSC Seaview, die respectievelijk in 2017 en 2018 in gebruik werden genomen.

MSC Seashore biedt een groot aantal nieuwe functies, locaties en ervaringen voor passagiers. 65% van de openbare ruimten zijn heringericht om de klantervaring naar een hoger niveau te tillen. Het schip biedt 13.000 vierkante meter buitenruimte, met een breed scala aan openluchtbars en -restaurants, zwembaden en dekken om te ontspannen en te zonnebaden, evenals verschillende uitkijkpunten rond het schip voor een prachtig uitzicht op de zee.


Ga naar deze link voor meer informatie over de MSC Seashore.

Zomer in de Middellandse Zee en winter in de Caraïben
MSC Seashore begint haar eerste seizoen in de Middellandse Zee met een klassieke reisroute met stops in Genua, Napels (Pompeii), Messina (Sicilië), Valletta (Malta), Barcelona (Spanje) en Marseille (Frankrijk).
Op 31 oktober zal het schip Genua verlaten voor zijn 18 nachten durende positioneringscruise in Noord-Amerika. Vanaf 20 november zal het schip cruises aanbieden voor 7 nachten in de Caraïben, waarbij San Juan (Puerto Rico), Charlotte Amalie (St Thomas), Puerto Plata (Dominicaanse Republiek) en vervolgens Ocean Cay MSC Marine Reserve in de Bahamas - MSC Cruises' nieuwe privé-eiland - worden aangedaan.

Voor meer informatie kunt u terecht op deze link.