09/02/2021

MSC CRUISES INTRODUCEERT DE MSC STARSHIP CLUB MET 'S WERELDS EERSTE HUMANOÏDE ROBOTBARMAN OP ZEE

  • De MSC Starship Club is een unieke futuristische ervaring die wordt gelanceerd op het nieuwe vlaggenschip MSC Virtuosa
  • De Humanoïde Robotbarman van MSC Cruises, Rob, en zijn kosmische cocktails zullen de ster zijn van deze unieke bar- en entertainmentbeleving

MSC Cruises heeft vandaag de details onthuld van de futuristische MSC Starship Club met Rob, de allereerste humanoïde robotbarman op zee. De MSC Starship Club zal exclusief beschikbaar zijn aan boord van het nieuwste vlaggenschip van de rederij, de MSC Virtuosa, vanaf 16 april van dit jaar.

Deze geïntegreerde bar- en entertainmentbeleving, geïnspireerd op de visie van MSC Cruises op het ruimteschip van de toekomst - MSC Starliner One wordt mogelijk gemaakt door de modernste technologieën die zijn ontworpen om een futuristische sfeer te creëren. Dit omvat 3D-hologrammen, een overweldigende digitale kunstmuur en een digitale interactieve “oneindige” tafel met 12 zitplaatsen, waardoor gasten de ruimte kunnen verkennen met hun eigen gepersonaliseerde galactische tour. Rob zal zijn kenmerkende cocktails shaken, alcoholisch en niet-alcoholisch, en talloze gepersonaliseerde drankjes mixen, net zoals een menselijke barman zou doen, dit terwijl hij de gasten betovert met zijn stem en menselijke uitdrukkingen voor een volledig meeslepende barbeleving. Robs vaardigheden en emotionele reactievermogen gecombineerd met menselijke barmannen die gekleed zijn alsof ze net uit een sciencefictionfilm zijn gestapt, ondersteund door de meeslepende omgeving en technologie, zullen ervoor zorgen dat de MSC Starship Club een attractie is voor alle leeftijden die men moet bezoeken. 

Gasten kunnen via digitale “cockpits” hun bestelling te plaatsen. Rob gaat dan aan het werk en gebruikt al zijn robotvaardigheden om de cocktails te bereiden - sterke drank, sappen en siropen; schudden, of roeren inclusief garnering. Rob bereidt niet alleen een indrukwekkend scala aan cocktails, maar hij spreekt 8 talen (Engels, Italiaans, Spaans, Frans, Duits, Portugees, Chinees en Japans), afhankelijk van de taal die is gekozen op het moment dat de gast de bestelling plaatst. Hij heeft ook een persoonlijkheid die evolueert met de omringende instellingen en sferen. Hij gebruikt zijn LED-gezicht om emotie over te brengen, zodat gasten kunnen genieten van zijn optreden terwijl ze van hun cocktail nippen. 

De status van de cocktailbereiding wordt weergegeven via digitale monitoren in de bar en een LED-strip in ticker-tape-stijl boven het roboteiland, terwijl men wordt ondergedompeld in de ervaring met het ruimtethema. De kosmische cocktails worden geserveerd in op maat ontworpen futuristische glazen die gasten kunnen verzamelen als blijvend souvenir van de MSC Starship Club-ervaring. Gasten kunnen tijdens hun cruise meerdere keren naar de club terugkeren en elke keer een nieuwe ontmoeting met Rob ervaren. 

MSC Cruises kijkt voortdurend naar de toekomst voor inspiratie voor de gastervaringen, op zoek naar nieuwe manieren om de nieuwste technologie te gebruiken om iets unieks te creëren, om nieuwe innovaties aan boord te ontwikkelen en om het aanbod van gasten naar een hoger niveau te tillen. Deze nieuwe innovatie maakt gebruik van de laatste robotica en digitale technologieën om een futuristische, uitdagende entertainmentlounge te creëren, die de traditionele barervaring opnieuw uitvindt door gasten naar een andere wereld te brengen. 
De MSC Starship Club is al bijna zes jaar in de running, sinds het eerste originele concept. Het bedrijf heeft echt de grenzen verlegd met de techniek die is gebruikt om dit te realiseren. Gedurende deze tijd heeft MSC Cruises samengewerkt met vooraanstaande experts die gespecialiseerd zijn in robotica en automatisering, interieurontwerp en oplossingen voor entertainment en digitale ervaringen, om een op maat ontworpen entertainmentlocatie te creëren met een humanoïde robot als ster. 

MSC Virtuosa is het nieuwste vlaggenschip van de rederij en zal in april van dit jaar in de vaart worden genomen. Elk MSC Cruises-schip is uniek en MSC Virtuosa zal nieuwe ervaringen voor gasten bieden, waaronder de introductie van Rob er één van is. Ze zal uitgerust zijn met de allernieuwste technologieën die op een milieubewuste manier worden ingezet. 

Na het voltooien van enkele cruises van drie, vier en vijf nachten in de Middellandse Zee, zal MSC Virtuosa in de zomer van 2021 worden ingezet in Noord-Europa met een reeks routes naar de Noorse fjorden en Baltische hoofdsteden. 

Meer info: MSC Virtuosa
#MSCVirtuosa