23/10/2023

MSC Cruises wijzigt winter 2023-24 routes

MSC Cruises heeft het volledige winterprogramma 2023-2024 van MSC Orchestra gepland in de Rode Zee en MSC Sinfonia geannuleerd, omdat het belangrijkste hoogtepunt op de route van het schip Haifa in Israël was.

Genève, Zwitserland, 23 oktober 2023 – In het licht van de huidige geopolitieke situatie en om de veiligheid van haar passagiers en bemanning te garanderen heeft MSC Cruises het volledige winterprogramma van MSC Orchestra dat gepland stond in de Rode Zee van 8 november 2023 tot 17 april 2024 geannuleerd. Om dezelfde redenen brengt de rederij ook wijzigingen aan in sommige van haar andere routes.

 

MSC Cruises voegde eraan toe dat sommige nationale regeringen een negatief reisadvies hebben afgegeven voor bepaalde gebieden en dat er bovendien door de lokale autoriteiten reisbeperkingen zijn opgelegd in bepaalde bestemmingen. 

 

Het winterprogramma voor MSC Sinfonia van 12 november 2023 tot 15 april 2024 is geannuleerd omdat het belangrijkste hoogtepunt van het schip Haifa in Israël was.  Er zijn enkele kleine wijzigingen in de routes van de grote reizen voor MSC Virtuosa, MSC Opera en MSC Splendida en in twee afvaarten van 11 nachten voor MSC Armonia.
Passagiers die getroffen worden door de wijzigingen kunnen hun cruise van een vergelijkbare reisduur verplaatsen naar een ander schip en een andere route of een volledige terugbetaling aanvragen. 

 

MSC Cruises geeft aan dat de veiligheid van haar passagiers en bemanning altijd de hoogste prioriteit heeft en dat het tijdens een veranderende situatie de situatie zal blijven monitoren en indien nodig de routes van de schepen zal aanpassen.