Limassol

Een vierduizendjarige geschiedenis
Het erfgoed van de Tempeliers
De Millomeriwatervallen

Vind Middellandse Zee cruises

Limassol

Een mooi voorbeeld van middeleeuwse architectuur

MSC cruiseschepen die aanmeren in de haven van Limassol voor een vakantie in Cyprus gaan niet alleen voor anker in de Middellandse Zee maar ook in een haven met een 4000-jarige geschiedenis. In Limassol vinden we ook sporen van de Tempeliers, de tijdelijke heersers van het eiland. U doet er goed aan om uw ontdekkingsreis te beginnen bij de oorlogsrestanten in Limassol.

Bij aankomst kunt u een bezoek brengen aan het centrum en het middeleeuwse kasteel, onderdeel van een complex van negen burchten die het hele eiland bewaken, waar nu een museum te vinden is met tentoonstellingen uit de 5e tot aan de 19e eeuw.

Langs de kust lopen pijnbomen, cipressen en eucalyptussen over in openbare tuinen waarin ook een kleine dierentuin is te vinden.

Een MSC excursie biedt u de mogelijkheid om de sporen van de Tempeliers te volgen naar Kolossi, 13 kilometer ten westen van Limassol. U bereikt de stad na het doorkruisen van wijngaarden en oude dorpen met eeuwenoude sferen. Kolossi werd de zetel van de strijdende religieuze orde na de val van Acri in 1291 en tot op de dag van vandaag kunt u de geometrische regelmatigheid van het kasteel bewonderen. Op slechts 40 km van Kolossi vindt u het natuurgebied van de Millomeriwatervallen. De weg doorkruist de bergen van Cyprus tot het een sprookjesachtige middeleeuwse omgeving bereikt. Na een val van 15 meter stroomt het water de Middellandse Zee in tussen rotsen en stammen.

Terwijl u in Limassol bent, raadt MSC Cruises een excursie aan naar de oude stad Paphos met haar artistieke schatten (fresco's en mozaïek). In de klassieke periode van de godin van de liefde zou op de rots van Aphrodite, de eenzame witte steen die uittorent op een nabijgelegen strand, Venus zijn geboren.

Must sees in Limassol

Ontdek onze excursies

  Cyprus

  Het eiland van de liefde
  Het eiland van de liefde

  Volgens de Griekse mythologie is Cyprus de geboorteplaats van Aphrodite, de Griekse godin van de liefde. Hier wordt vaak aan herinnerd tijdens een vakantie in Cyprus.


  Het landschap is spectaculair
  : lage zanderige oevers, grote baaien, het Trodosgebergte in het hart van het eiland en de Besparmakbergketen langs de noordelijke kust. Deze laatste wordt gescheiden door de Mesaoriavlakte waar de hoofdstad, Nicosia, zich bevindt. Het “Berlijn van de 21e eeuw” wordt in tweeën gedeeld door de grens - of “groene lijn” - die de Republiek Cyprus in het zuiden scheidt van de Turkse Republiek Cyprus in het noorden en er is geen gebrek aan interessante bezienswaardigheden. Aan de Turkse kant kunt u prachtige moskeeën bezichtigen zoals de Arabahmet, Selimiye nabij de grote bazaar en de ruïnes van Bedasten, een voormalige orthodoxe kerk. In de buurt van de groene lijn vindt u het plaatsje Larnaca waar u de dubbele kerk Agia Faneromeni of de orthodoxe kathedraal Agios Ioannis kunt bezoeken.

  U kunt tevens een bezoek brengen aan Costanza Bastion, gebouwd door de Venetiërs, waar het paleis van de bisschop en de Bayraktarmoskee staan. Getuigenissen van haar Byzantijnse geschiedenis zijn te vinden in het museum dat gewijd is aan deze beschaving. De geschiedenis van de nederzettingen op dit eiland van de afgelopen 10.000 jaar is te bewonderen in het Cyprus Museum. Ten slotte kunt u ook een bezoek brengen aan het Petra Tou Romiou-rif – dit is waar Aphrodite voor het eerst op de aarde neerstreek.