Limassol

Limassol Cruise

Een mooi voorbeeld van middeleeuwse architectuur

MSC cruiseschepen die aanmeren in de haven van Limassol voor een vakantie in Cyprus gaan niet alleen voor anker in de Middellandse Zee maar ook in een haven met een 4000-jarige geschiedenis.In Limassol vinden we ook sporen van de Tempeliers, de tijdelijke heersers van het eiland. U doet er goed aan om uw ontdekkingsreis te beginnen bij de oorlogsrestanten in Limassol.

Bij aankomst kunt u een bezoek brengen aan het centrum en het middeleeuwse kasteel, onderdeel van een complex van negen burchten die het hele eiland bewaken, waar nu een museum te vinden is met tentoonstellingen uit de 5e tot aan de 19e eeuw.

Langs de kust lopen pijnbomen, cipressen en eucalyptussen over in openbare tuinen waarin ook een kleine dierentuin is te vinden.

Een MSC excursie biedt u de mogelijkheid om de sporen van de Tempeliers te volgen naar Kolossi, 13 kilometer ten westen van Limassol. U bereikt de stad na het doorkruisen van wijngaarden en oude dorpen met eeuwenoude sferen. Kolossi werd de zetel van de strijdende religieuze orde na de val van Acri in 1291 en tot op de dag van vandaag kunt u de geometrische regelmatigheid van het kasteel bewonderen. Op slechts 40 km van Kolossi vindt u het natuurgebied van de Millomeriwatervallen. De weg doorkruist de bergen van Cyprus tot het een sprookjesachtige middeleeuwse omgeving bereikt. Na een val van 15 meter stroomt het water de Middellandse Zee in tussen rotsen en stammen.

Terwijl u in Limassol bent, raadt MSC Cruises een excursie aan naar de oude stad Paphos met haar artistieke schatten (fresco's en mozaïek). In de klassieke periode van de godin van de liefde zou op de rots van Aphrodite, de eenzame witte steen die uittorent op een nabijgelegen strand, Venus zijn geboren.

Cruises van / naar Limassol in 2023

Excursies en activiteiten Limassol