Cannes

De promenade de la Croisette
Het mooie Chapelle Ste-Anne
Het prachtige uitzicht vanaf Le Suquet

Vind Middellandse Zee cruises

Cannes

Het symbool van de Rivièra

Een vakantie naar Frankrijk met MSC Cruises is de perfecte kans om Cannes te bezoeken.
Met de smetteloze hotels aan zee en exclusieve strandfaciliteiten, glamoureuze jachten en designer boetiekjes is Cannes in vele opzichten het summum van een badplaats aan de Rivièra. Het is een plek waar uiterlijkheden belangrijk zijn vooral tijdens het filmfestival in mei. De niet bijzonder mooie kust Palais des Festivals is het hart van het filmfestival, maar organiseert ook congressen, toernooien en beurzen.

Ondanks het glamoureuze imago is Cannes ook een mooie kustplaats, met talloze gratis, openbare zandstranden. Promenade de la Croisette moet u gezien hebben tijdens uw excursies, met de dure hotels - het Martinez en Carlton - aan de ene kant en de privéstranden aan de andere kant. Het is mogelijk om de stranden op te gaan zonder te betalen, maar het is niet eenvoudig (u kunt natuurlijk altijd nog langs de rijen ligbedden lopen).

De oude binnenstad bekend als Le Suquet, zoals de gelijknamige heuvel waarop het staat, biedt een prachtig uitzicht op de kromming van de baai van Cannes. Op de top van de heuvel staan de overblijfselen van de versterkte priorij, woning van elfde-eeuwse monniken uit Cannes en de mooie twaalfde-eeuwse Chapelle Ste-Anne. Het Musée de la Castre, in de overblijfselen van de elfde-eeuwse priorij van Cannes, beschikt over een uitzonderlijke verzameling muziekinstrumenten uit de hele wereld, evenals foto's en posters van het oude Cannes en een etnologie- en archeologieafdeling.

MSC Middellandse Zee cruises bieden ook excursies naar Nice. Sinds ze haar hoogtepunt had bereikt in de belle époque van de late negentiende eeuw, is de historische stijl van de stad grotendeels intact gebleven: de middeleeuwse doolhof van Vieux Nice, de Italiaanse gevels van het moderne Nice en de rijke uitbundigheid van de fin-de-siècle-woningen daterend uit de tijd toen de stad Europa's hipste winterretraite was.

Must sees in Cannes

Ontdek onze excursies

  Frankrijk

  Een discrete en enigszins snobistische charme
  Een discrete en enigszins snobistische charme

  Een vakantie naar het zuiden van Frankrijk neemt u mee naar het paradijs. Deze paradijselijke omgeving omvat de met sneeuw bedekte Alpen en hun uitlopers, die in het oosten rechtstreeks de zee inlopen en in het westen zich bijna tot de Rhône uitstrekken.


  Het achterland van de kust bestaat uit rijen steile, beboste heuvels en de kust is een steeds veranderende cluster van geometrische baaien die plaatsmaken voor chaotische ontsluitingen van glimmende rotsen en diepe, smalle inhammen, zoals kleine fjorden - de calanques. Al deze elementen zouden echter niet goed tot uiting komen zonder het magische mediterrane licht. Het is er het mooist in de lente en de herfst en is zowel zacht als theatraal, alsof een technicus het licht voor ieder landschap heeft ingesteld op maximale kleur en definitie met minimale verblinding. Een cruise naar het zuiden van Frankrijk biedt u de kans om een bezoek te brengen aan de hoofdstad van de Rivièra, Nice - een levendige en intrigerende mengelmoes van Italiaanse invloeden, verbleekte belle èpoque glorie en hoogwaardige kunst.

  Ten oosten van de stad grenst het lage Corniche aan de schilderachtige kustplaatsjes Villefranche, St-Jean-Cap-Ferrat en Beaulieu: de hooggelegen wegen bieden de mooiste kustuitzichten van Europa, onderweg naar het hooggelegen dorpje Èze en het kleine vorstendom Monaco. In het westelijke deel van de Rivièra vindt u de beste stranden - bij het jazzy Juan-les-Pins en bij Cannes, een blits centrum van designerwinkels en film.