Marseille

De sfeervolle Vieux Port
De onmiskenbare Notre-Dame-de-la-Garde
Het uitzicht vanuit Palais du Pharo

Vind Middellandse Zee cruises

Marseille

Multiculturele smaken en geuren

Bent u klaar om Marseille te verkennen tijdens een MSC Middellandse Zee cruise?
Tijdens uw cruise naar het zuiden van Frankrijk moet u weten dat Marseille de bekendste en dichtst bevolkte metropool van het land is na Parijs en Lyon. Wanneer u uitstapt uit uw MSC cruiseschip zijn de cafés rond de Vieux Port, waar verse vis rechtstreeks uit de boten op quai des Belges worden verkocht, geweldige plekken om het stadsleven te bewonderen.

Vooral mooi in de middag is de noordzijde (Le Panier), waar de terrasjes zonniger zijn en de uitzichten beter. Het beste uitzicht op de Vieux Port is vanuit de Palais du Pharo, op de landtong voorbij Fort St-Nicolas, of voor een bredere invalshoek, vanuit Notre-Dame-de-la-Garde, de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad uit het Tweede Keizerrijk boven op de heuvel La Garde. Ten noorden van Vieux Port bevindt zich het oude deel van Marseille, Le Panier, waar tot en met de laatste oorlog kleine straatjes, steile treden en huizen uit iedere tijdsperiode een vieille ville vormden typerend voor de Côte.

U kunt op meerdere MSC cruise-excursies gaan vanuit de Vieux Port. Als de grote metropool Marseille er niet was, 30 km naar het zuiden, zou Aix-en-Provence de grootste stad zijn van de centrale Provence. Aix is op het eerste gezicht al indrukwekkend, het is een statige maar ook verfijnde plek die traditioneel werd gezien als conservatief.

Avignon, de hoofdstad van de katholieke kerk tijdens de vroege middeleeuwen en eeuwenlang een groot artistiek centrum, is nog een excursie die u niet mag missen. Lage middeleeuwse muren omcirkelen nog steeds het oude centrum van Avignon, dat tegen een bocht van negentig graden in de Rhône-rivier ligt. Met haar gerestaureerde poorten en torens begrenzen de wallen op dramatische wijze de historische kern van de vormloze wildgroei van de moderne stad daarbuiten.

Must sees in Marseille

Ontdek onze excursies

  De haven bereiken

  De haven van Marseille

  Dit gedeelte bevat informatie hoe de haven te bereiken is.

  Cruise Terminal:

  Embarkation stands at MPCT,
  Môle Léon Gourret (Gate 4)

  De haven bereiken per

  • Auto

   From highway A7, reach the A55 (« Autoroute du Littoral »): take gate 4 and follow the signs towards cruise terminal.
   Auto
  • Trein

   Arriving at Marseille Saint-Charles train station, you can take a taxi to the cruise terminal (15-20 minutes). 
   We suggest you not to take a bus as they stop far from the cruise terminal.
   Trein
  • Vliegtuig

   Marseille Provence airport is located around 20 km far from the port.
   You may reach the cruise terminal by taxi.
   Vliegtuig

  Frankrijk

  Een discrete en enigszins snobistische charme
  Een discrete en enigszins snobistische charme

  Een vakantie naar het zuiden van Frankrijk neemt u mee naar het paradijs. Deze paradijselijke omgeving omvat de met sneeuw bedekte Alpen en hun uitlopers, die in het oosten rechtstreeks de zee inlopen en in het westen zich bijna tot de Rhône uitstrekken.


  Het achterland van de kust bestaat uit rijen steile, beboste heuvels en de kust is een steeds veranderende cluster van geometrische baaien die plaatsmaken voor chaotische ontsluitingen van glimmende rotsen en diepe, smalle inhammen, zoals kleine fjorden - de calanques. Al deze elementen zouden echter niet goed tot uiting komen zonder het magische mediterrane licht. Het is er het mooist in de lente en de herfst en is zowel zacht als theatraal, alsof een technicus het licht voor ieder landschap heeft ingesteld op maximale kleur en definitie met minimale verblinding. Een cruise naar het zuiden van Frankrijk biedt u de kans om een bezoek te brengen aan de hoofdstad van de Rivièra, Nice - een levendige en intrigerende mengelmoes van Italiaanse invloeden, verbleekte belle èpoque glorie en hoogwaardige kunst.

  Ten oosten van de stad grenst het lage Corniche aan de schilderachtige kustplaatsjes Villefranche, St-Jean-Cap-Ferrat en Beaulieu: de hooggelegen wegen bieden de mooiste kustuitzichten van Europa, onderweg naar het hooggelegen dorpje Èze en het kleine vorstendom Monaco. In het westelijke deel van de Rivièra vindt u de beste stranden - bij het jazzy Juan-les-Pins en bij Cannes, een blits centrum van designerwinkels en film.