Marseille

marseille france, Marseille, MSC Cruises, Play

Multiculturele smaken en geuren

Bent u klaar om Marseille te verkennen tijdens een MSC Middellandse Zee cruise?
Tijdens uw cruise naar het zuiden van Frankrijk moet u weten dat Marseille de bekendste en dichtst bevolkte metropool van het land is na Parijs en Lyon. Wanneer u uitstapt uit uw MSC cruiseschip zijn de cafés rond de Vieux Port, waar verse vis rechtstreeks uit de boten op quai des Belges worden verkocht, geweldige plekken om het stadsleven te bewonderen.

Vooral mooi in de middag is de noordzijde (Le Panier), waar de terrasjes zonniger zijn en de uitzichten beter. Het beste uitzicht op de Vieux Port is vanuit de Palais du Pharo, op de landtong voorbij Fort St-Nicolas, of voor een bredere invalshoek, vanuit Notre-Dame-de-la-Garde, de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad uit het Tweede Keizerrijk boven op de heuvel La Garde. Ten noorden van Vieux Port bevindt zich het oude deel van Marseille, Le Panier, waar tot en met de laatste oorlog kleine straatjes, steile treden en huizen uit iedere tijdsperiode een vieille ville vormden typerend voor de Côte.

U kunt op meerdere MSC cruise-excursies gaan vanuit de Vieux Port. Als de grote metropool Marseille er niet was, 30 km naar het zuiden, zou Aix-en-Provence de grootste stad zijn van de centrale Provence. Aix is op het eerste gezicht al indrukwekkend, het is een statige maar ook verfijnde plek die traditioneel werd gezien als conservatief.

Avignon, de hoofdstad van de katholieke kerk tijdens de vroege middeleeuwen en eeuwenlang een groot artistiek centrum, is nog een excursie die u niet mag missen. Lage middeleeuwse muren omcirkelen nog steeds het oude centrum van Avignon, dat tegen een bocht van negentig graden in de Rhône-rivier ligt. Met haar gerestaureerde poorten en torens begrenzen de wallen op dramatische wijze de historische kern van de vormloze wildgroei van de moderne stad daarbuiten.

Cruises van / naar Marseille (Provence) in 2023

Excursies en activiteiten Marseille (Provence)