Villefranche-sur-Mer

Een mooie baai en maar een paar passen verwijderd van Nice 

De middeleeuwse Chapelle de St-Pierre 

De magische rue Obscure

Vind Middellandse Zee cruises

Villefranche-sur-Mer

Rusten in de 16e-eeuwse citadel

Villefranche-sur-Mer ligt aan de overzijde van Mont Alban in Nice.
U kunt hier op een excursie aan wal gaan terwijl uw MSC cruiseschip voor anker gaat in de mooie baai: de oude binnenstad, met haar vissersboten, zestiende-eeuwse citadel en de overdekte middeleeuwse rue Obscure die tussen de huizen loopt, is een charmante plek om een middagje door te brengen. De kleine haven van Villefrance ligt achter de middeleeuwse Chapelle de St-Pierre, in 1957 door Jean Cocteau verfraaid in tinten die hij beschreef als “geesten van kleuren”.

De tekeningen beelden scènes uit uit het leven van St-Pieter en doet eerbetoon aan de vrouwen van Villefranche en de zigeuners. De kapel wordt eenmaal per jaar gebruikt, op 29 juni, wanneer vissers de feestdag van St-Pieter en St-Paul vieren met een mis.

MSC Middellandse Zee cruises bieden ook excursies naar Nice aan, een stad met overblijfselen uit de tijd dat het een Romeinse regionale hoofdstad was en nog eerder, toen het werd gesticht door de Grieken. De echte trekpleister van de oude stad is cours Saleya en de daarnaast gelegen place Pierre-Gautier en place Charles-Félix. Op deze open, zonverlichte plekken - omzoomd door statige gemeentelijke gebouwen en Italiaanse kapellen - vindt u de grootste stadsmarkt.

Op zomeravonden vullen café- en restauranttafels het terrein en daarbovenuit steekt de barokke Chapelle de la Miséricorde met haar elliptische schip en uitzonderlijk rijke versieringen. Van de drie wegen in Corniche, ten oosten van Nice is de Moyenne Corniche de meest fotogenieke, een echte achtervolgingssnelweg aan de rand van een klif.

Elf kilometer van Nice ligt het middeleeuwse dorp Eze rond de kegelvormige rots onder de corniche, de kleine gewelfde gangen en trappen ontworpen ten behoeve van de verdediging van het plaatsje. Aan de top bedekt een cactustuin, de Jardin Exotique, de plek van het voormalige kasteel.

Must sees in Villefranche sur Mer

Ontdek onze excursies

  Frankrijk

  Een discrete en enigszins snobistische charme
  Een discrete en enigszins snobistische charme

  Een vakantie naar het zuiden van Frankrijk neemt u mee naar het paradijs. Deze paradijselijke omgeving omvat de met sneeuw bedekte Alpen en hun uitlopers, die in het oosten rechtstreeks de zee inlopen en in het westen zich bijna tot de Rhône uitstrekken.


  Het achterland van de kust bestaat uit rijen steile, beboste heuvels en de kust is een steeds veranderende cluster van geometrische baaien die plaatsmaken voor chaotische ontsluitingen van glimmende rotsen en diepe, smalle inhammen, zoals kleine fjorden - de calanques. Al deze elementen zouden echter niet goed tot uiting komen zonder het magische mediterrane licht. Het is er het mooist in de lente en de herfst en is zowel zacht als theatraal, alsof een technicus het licht voor ieder landschap heeft ingesteld op maximale kleur en definitie met minimale verblinding. Een cruise naar het zuiden van Frankrijk biedt u de kans om een bezoek te brengen aan de hoofdstad van de Rivièra, Nice - een levendige en intrigerende mengelmoes van Italiaanse invloeden, verbleekte belle èpoque glorie en hoogwaardige kunst.

  Ten oosten van de stad grenst het lage Corniche aan de schilderachtige kustplaatsjes Villefranche, St-Jean-Cap-Ferrat en Beaulieu: de hooggelegen wegen bieden de mooiste kustuitzichten van Europa, onderweg naar het hooggelegen dorpje Èze en het kleine vorstendom Monaco. In het westelijke deel van de Rivièra vindt u de beste stranden - bij het jazzy Juan-les-Pins en bij Cannes, een blits centrum van designerwinkels en film.