Nice Cruise via Villefranche sur Mer

Cruise to Villefranche sur Mer, France | MSC Cruises

Begin met het plannen van uw cruise en boek uw excursies in Nice en omgeving via Villefranche-sur-Mer

Villefranche-sur-Mer is een badplaats aan de Franse Rivièra die in 1295 werd gesticht. Oude stad en kronkelende straatjes, arcades en trappen in doolhoven, gevels met halfgesloten luiken, deze hoek van Frankrijk is doordrongen van de typische charme van zuidelijke havensteden. 
De pittoreske kleine vissershaven van deze MSC Cruisebestemming in Noord-Europa en de majestueuze kromming van de kustlijn en de 16e-eeuwse Citadel hebben van Villefranche-sur-Mer een populaire plek voor kunstenaars gemaakt. 

Laat u verleiden door de emblematische sites van Zuid-Frankrijk tijdens een MSC excursie, zoals:

Monaco & Monte Carlo
Nice
Eze

Monaco, een onafhankelijke soevereine staat die sinds de 13e eeuw door een koninklijke familie wordt bestuurd, heeft een aantal bezienswaardigheden die u niet mag missen. De Byzantijnse kathedraal uit de 19e eeuw is niet alleen de begraafplaats van prinses Grace van Monaco, maar herbergt ook een origineel altaarstuk. Het Paleis van de Prins, met zijn 15e eeuwse fresco's en weelderige 18e eeuwse salons, het Oceanografisch Museum en een van de meest indrukwekkende aquaria van Europa zijn ook plaatsen om te bezoeken.

Van de symbolen van Nice is de Promenade des Anglais het populairst bij toeristen en inwoners die graag flaneren langs deze laan langs de zee. Een andere must-see is de oude stad, waar oude gebouwen, pastelkleurige pleinen en historische monumenten zij aan zij staan. Het Paleis van Justitie, een voormalig 19e-eeuws herenhuis met zuilengangen, de kathedraal Sainte-Réparate, de orthodoxe kathedraal Saint-Nicolas en de kerken Saint-Jacques, Pénitents-Noirs Chapelle en Saint-Augustin zijn allemaal een bezoek waard.

Het mooie middeleeuwse dorp Eze, gelegen aan de Provençaalse kust, is geheel autovrij en verleidt u met zijn authenticiteit. De exotische tuin, gelegen op de top van het dorp, biedt een adembenemend uitzicht op de Franse Rivièra. Rotsen, stenen, cactussen, aloë agaves, vijvers en watervallen, vetplanten, yucca's, en een grote verscheidenheid aan exotische planten vormen het landschap.

Cruises van / naar Villefranche sur Mer in 2023

Excursies en activiteiten Villefranche sur Mer

REIS NAAR DE CRUISE TERMINAL VAN Villefranche sur Mer