Bari

Een doolhof van eindeloze gangen
Een schitterende basiliek
Een levendig straatleven

Vind mediterrane cruises

Bari

Een onontdekte eeuwenoude stad

Het is een excursie waard om door de oude binnenstad van Bari rond te slenteren, met haar adembenemende verzameling van straatjes. Het is een van de mooiste plekken om te wandelen tijdens uw mediterrane cruise naar het zuiden van Italië.


Dit labyrint van eindeloze gangetjes ligt aan het eind van de Corso Cavour en leidt u langs mooie tuinen en onder prachtige poorten. Deze gangetjes werden oorspronkelijk gebouwd om de bewoners tegen de wind te beschermen en om indringers te verwarren. Hier wordt er vooral buiten geleefd en vooral tijdens de zomeravonden zult u zien dat de meeste mensen buiten zitten.

Bij aankomst in het hart van het oude centrum van Bari vindt u de Basilica di San Nicola, welke in 1197 is ingewijd om de relieken van de heilige te bewaren die een eeuw eerder werden geplunderd uit het zuiden van Turkije via de Middellandse Zee. De echte schoonheid van de kerk ligt in haar stenen, maar het meest bijzondere is de twaalfde-eeuwse bisschoppelijke troon achter het altaar, een prachtig werk ondersteund door kleine figuren die al het gewicht dragen. 

Voorbij de kust vindt u talloze trulli door het hele gebied Le Murge in Puglia. Cilindrische, witte gebouwen met grijze, kegelvormige daken die toelopen tot een punt of sfeer, vaak versierd met geschilderde symbolen. De dikke muren isoleren zowel tegen de kou in de winter als tegen warmte in de zomer en de lokale kalksteen wordt gebruikt om de dubbele daken waterdicht te maken.

Zeventig kilometer landinwaarts bevindt zich Matera, aan de rand van een ravijn aan het oostelijke einde van Basilicata. Het dateert uit de middeleeuwen, toen de monniken rotskerken en kloosters bouwden in wat nu de Sassi heet, een ingewikkelde serie van aaneengeschakelde grotten. Later vestigden boeren zich ook in de Sassi, op zoek naar een plek waar ze veilig waren voor invasies. Ze bouwden hun huizen, stallen en winkels uit de rotsen en creëerden zo een van de vreemdste stadsgezichten van Italië en de meest significante grotnederzetting. 

Must see places in Bari

Ontdek onze excursies

  De haven bereiken

  De haven van Bari

  Dit gedeelte bevat informatie hoe de haven te bereiken is.

  Cruise Terminal:

  Nuovo Terminal Crociere porto di Bari
  Corso De Tullio Antonio, 1

  De haven bereiken per

  • Auto

   From the north, take the Bari Nord motorway exit. From the south, take the Bari Sud exit. 
   From either exit, take the Bari bypass (Circonvallazione di Bari) in the direction signposted "Fiera/Porto". Follow the bypass to the end, turning left for "Fiera/Porto" at exit (uscita) 4, which goes to Via Napoli. 
   Take Via Napoli to the intersection with Via Brigata Regina, then turn left into Corso Vittorio Veneto. Follow the coast until you reach the port.
   Auto

   Parkeerinformatie

   PARKING & TOUR
   C.so Vittorio Veneto 5
   70123 Bari
   Tel. +39 3920580913
    
    
   Bij de bagage drop off, iets buiten de cruiseterminal, zijn de personeelsleden van de parkeerplaats te vinden die u naar de buitenparkeerplaats leiden. Aan het eind van uw cruise zal het personeel van de cruiseterminal u weer naar uw auto brengen. De parkeerplaats ligt vlak naast de cruiseterminal.
   MSC Parking is online te boeken tot 48 uur voor het vertrek van uw cruise. Boekingen na de deadline van 48 uur kunnen rechtstreeks bij MSC Parking worden gemaakt en u geniet van dezelfde verlaagde tarieven bij het presenteren van uw cruisereisdocumenten.
   Boek uw parkeerplaats met MSC Cruises

   park_and_cruise_logo

   VERVOER

   DAGEN PRIJZEN
   Auto/Suv 8 € 75
   Mobile Home 8 € 125
  • Trein

   Get off at Bari Centrale train station.
   The port is just a short taxi journey away (approx. 15 min. depending on traffic).
   Trein
  • Vliegtuig

   Bari Palese Airport   
   The port is a half-hour tax journey from the airport, depending on traffic.


   Gaat u met de auto naar de luchthaven van vertrek? Met ParkinGO profiteren MSC-klanten van een korting van 5% op parkeren bij de belangrijkste luchthavens in Europa. Reserveer nu voor de beste deal!

   Vliegtuig

  Italië

  Geschiedenis, gastronomie en mode
  Geschiedenis, gastronomie en mode

  Een cruise naar Italië is een emotionele achtbaan. Rome is een gigantische stad als geen ander en wat betreft historische bezienswaardigheden overtreft het de rest van het land.
   
  Ligurië, de smalle kustprovincie langs de noordwestelijke kust, staat al lang bekend als de “Italiaanse Rivièra” en is in de zomer overladen met toeristen.
  In Veneto is de grootste trekpleister natuurlijk Venetië: een unieke stad en echt zo mooi als haar reputatie. Toscane in midden-Italië vertegenwoordigt misschien het bekendste beeld van Italië, met het heuvelachtige platteland en de steden vol kunst zoals Florence en Pisa.

  Het zuiden begint met de regio Campania. De hoofdstad Napels is een unieke, onvergetelijke stad en het spirituele hart van het Italiaanse zuiden. Puglia, de “hiel” van Italië, heeft ook veel ondergewaardeerde geneugten: vooral het landschap van het Garganoschiereiland en de soukachtige kenmerken van de hoofdstad, Bari.

  Het eiland Sicilië is een uniek gebied, met een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden: van de mooiste bewaard gebleven Griekse schatten van Europa tot de mooiste Mediterrane strandplaatsen in Taormina enCefalù en niet te vergeten prachtige hoogvlaktes.